Războiul comercial dintre SUA și China, principalul subiect pentru economia mondială

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Războiul comercial dintre SUA și China va continua să domine economia mondială săptămâna viitoare, pe măsură ce tensiunile dintre președintele Donald Trump și președintele Xi Jinping se intensifică.

Confruntarea celor doi are un impact asupra economiei mondiale, iar investitorii, întreprinderile și consumatorii riscă să își restrângă activitatea, până când perspectivele vor fi mai clare.

Amplificarea războiului comercial își pune amprenta asupra mediului de afaceri, la nivel global, fapt confirmat de evenimentele economice cheie ce urmează să aibă loc în această săptămână.

La nivelul Europei, o ceremonie organizată cu ocazia plecării din funcție a economistulului șef al Băncii Centrale Europene, Peter Praet, va include, marți, și comentariile președintelui Mario Draghi, o oportunitate pentru acesta de a discuta problematici privind politica monetară, informează Mediafax.

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) va publica ultimele prognoze semestriale în aceeași zi. Între timp, procesul-verbal al Băncii Centrale Europeane (BCE), joi, va dezvălui mai multe despre discuția din aprilie, privind revizuirea ratelor negative regăsite în declarația lui Draghi.

În Marea Britanie, guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, și colegii săi vor discuta marți cu Comisia de Trezorerie a Parlamentului European despre cele mai recente previziuni economice, care includ posibile creșteri ale ratei dobânzii, asupra cărora piața a manifestat semne de neîncredere. Datele privind inflația din Regatul Unit care vor fi anunțate miercuri, ar putea prezenta o inflație mai mare decât obiectivul de 2%. Pe măsură ce temerile legate de război se îndreaptă spre Orientul Mijlociu, săptămâna viitoare vor fi anunțate deciziile privind ratele dobânzii în Israel, Nigeria, Egipt și Africa de Sud.

 

Riscuri pentru sistemul financiar

 

Președintele Rezervei Federale a Statelor Unite ale Americii, Jerome Powell, va vorbi luni despre riscurile la care este supus sistemul financiar.

În Asia, investitorii se vor concentra asupra rezultatelor alegerilor din Australia și India. În Australia, premierul Scott Morrison și-a condus guvernul către o victorie surprinzătoare, în timp ce în India, următorul guvern aflat la conducere pentru va avea misiunea de a se asigura că există suficiente locuri de muncă disponibile pentru a fi ocupate de milioanele de oameni care pătrund pe piața muncii din India în fiecare an. În Japonia, PIB-ul aferent primului trimestru al anului este posibil să reflecte, luni, tensiunile comerciale de la nivel mondial, precum și încetinirea ritmului de creștere al sectorului tehnologic, în timp ce datele privind inflația, de vineri, se prognozează că obiectivul unei inflații de 2% rămâne un ideal îndepărtat. Singapore și Thailanda își vor publica PIB-ul marți, iar Taiwan vineri.

America Latină se remarcă printr-o reducere a perspectivei de creștere a pieței în Brazilia, odată ce banca centrală va lansa sondajul săptămânal al economiștilor luni, la câteva zile după ce un indicator cheie al activității a sugerat că cea mai mare economie din America Latină a scăzut în primul trimestru. De asemenea, Mexic va publica vineri PIB-ul aferent primului trimestru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel