Război Ucraina. Separatiștii proruși au eliberat mai mulți prizonieri într-un ”gest de bunăvoință”

Tudor Curtifan / 28 iun 2019 / 22:34
Război Ucraina: Separatisti prorusi în timpul unui atac împotriva Armatei din Ucraina în confruntările din estul țării
Război Ucraina: Separatisti prorusi în timpul unui atac împotriva Armatei din Ucraina în confruntările din estul țării

Separatiştii din regiunile de est ale Ucrainei au eliberat patru prizonieri, descriind această acţiune drept "un gest de bunăvoinţă".

Presa locală a relatat că bărbaţii, cu vârste cuprinse între 30 şi 54 de ani, au sosit la Kiev vineri după-amiază, după ce au fost aduşi în capitala ucraineană din oraşul port rusesc Rostov pe Don. 

Potrivit presei locale, eliberarea a fost organizată fără mediatori oficiali de către politicianul prorus Viktor Medvedciuk. El şi partidul său, Platforma de Opoziţie, sunt susţinuţi public de către Kremlin. 

Ucraina organizează alegeri în mai puţin de trei săptămâni pentru un nou parlament, cu sondaje prezicând că partidul lui Medvedciuk ar putea apărea ca a doua cea mai mare forţă. 

Părţi din regiunile Lugansk şi Doneţk, ambele la frontiera rusă, sunt controlate de rebelii sprijiniţi de Moscova din 2014. Naţiunile Unite estimează că 13.000 de persoane au fost ucise în luptele dintre separatişti şi forţele de securitate. 

Într-un plan de pace aprobat cu ajutorul Franţei şi Germaniei s-a cerut deja schimbul de prizonieri. Ultimul astfel de schimb 
a fost în decembrie 2017 şi a implicat aproximativ 300 de deţinuţi.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy