Război Ucraina. Separatiștii acuză armata că a încălcat armistițiul

Separatiști, Ucraina
Separatiști, Ucraina

Autorităţile autoproclamatei republici populare Lugansk au semnalat trei cazuri de încălcare a armistiţiului, în estul Ucrainei, de către forţele guvernamentale ucrainene, în ultimele 24 de ore.

„În ultimele 24 de ore, forţele guvernamentale ucrainene au încălcat de trei ori armistiţiul în estul Ucrainei. Trei localităţi din autoproclamata republică populară, Kalinove, Lugansk şi Kniazi au fost supuse unor atacuri armate", anunţă Ministerul Apărării din autoproclamata republică populară Lugansk, informează Radio România care citează RIA NOVOSTI. Au fost folosite artileria, blindatele şi armele de foc, ţinta atacurilor fiind cele trei localităţi.

Insurgenţii au fost supuşi unor atacuri armate, fiind folosite artileria şi obuziere de calibrul 120 mm şi 82 mm. Pe întreg teritoriul autoproclamatei republici populare Lugansk au fost lansate mai multe proiectile, anunţă autorităţile autoproclamatei republici populare Lugansk din estul Ucrainei, într-un comunicat remis marţi. Potrivit unor informaţii preliminare, nu s-au înregistrat victime în rândul civililor.

Amintim că reprezentanţii Grupului de contact, grup responsabil de reglementarea situaţiei din Donbas, au decretat, în cadrul reuniunii de la Minsk, din 26 august 2017, necesitatea instituirii din data de 1 septembrie 2017 a unui armistiţiu pe durată nelimitată. Acest acord a devenit al patrulea la număr, după acordul din 2014 cu privire la încetarea ostilităţilor în regiune şi respectarea regimului de pace. Cu toate acestea, nu s-a produs o ameliorare semnificativă a situaţiei din regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy