Război Ucraina. Rusia retrimite ”convoaie umanitare” în Donbasul ocupat

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Rusia a anunțat că va relua trimiterea ”convoaielor umanitare” în Donbasul ocupat iar autoritățile de la Kiev au reale suspiciuni în ceea ce privește transportul.

Convoaiele pe care Moscova le va trimite vor ajunge în raioanele controlate de autoproclamata Republică Populară Donetsk. Potrivit celor de la Unian, care citează presa rusă, un prim transport este așteptat să ajungă chiar azi în Donbas.

Aceste convoaie ar urma să transporte medicamente și echipament sanitar. Rusia sistase un timp ajutoarele, ultimul convoi trimis fiind în decembrie 2018, practica fiind folosită de Moscova încă din august 2014 din momentul în care au început confruntările între Armata Ucrainei și separatiștii proruși.

 

Ucraina acuză Rusia că transportă armament și muniție de război în Donbasul ocupat sub pretextul ”convoaielor umanitare”

 

Sursa citată subliniază că vameșii și polițiștii de frontieră nu au voie să examineze aceste convoaie umanitare, ele având trecere liberă spre Donbasul ocupat.

Mai mult, oficialii ucraineni susțin că au dovezi potrivit cărora aceste ”convoaie umanitare” ar transporta armament, muniție de război și grenade antitanc. 

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a cerut în mod repetat Rusiei să sisteze această practică care încalcă suveranitatea Ucrainei sub pretextul așa-numitei asistențe ”umanitare”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel