Război Ucraina. Grupare paramilitară, destructurată de serviciile din Republica Moldova

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Separatiști, Ucraina
Separatiști, Ucraina

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) și Procuratura municipiului Chişinău au destructurat o grupare paramilitară ilegală. Aceasta acționa sub paravanul unor așa-numite jocuri de tip militar-tactic.

Potrivit unui comunicat al SIS, informează Radio Chișinău, descinderile au avut loc concomitent în 13 locaţii din raza municipiului Chişinău. Gruparea a fost monitorizată timp de peste un an de către Centrul Antiterorist al SIS, fiind stabilite conexiuni directe ale membrilor grupării cu mercenari şi entități paramilitare din regiunea de Est a Ucrainei.

În cadrul percheziţiilor au fost depistate şi ridicate diferite tipuri de arme, componente de arme de luptă, echipamente militare, focoase şi aruncătoare de grenade, inclusiv 8 grenade de tip F1; 260 de cartuşe calibrul 5.45 mm; 39 de cartuşe de calibrul 9 mm; 5 cartuşe de calibrul 7.62 mm. La fel, a fost ridicat şi un obiect explozibil, ce a fost confecționat artizanal de către unul dintre membrii grupării, iniţiat în domeniul diversionist.

Reprezentanții SIS anunță că au fost iniţiate două cauze penale. Serviciul de Informaţii şi Securitate și Procuratura mun. Chişinău continuă investigaţiile, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor de importanţă pentru cauza penală şi atragerii la răspundere penală a membrilor grupării paramilitare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel