Război Ucraina. Generalul Naev: Eliberarea teritoriilor ocupate ar dura mai puțin de o zi

Tudor Curtifan / 13 mai 2019 / 10:19
Armata Ucrainei
Armata Ucrainei

Generalul Serghii Naev susține că eliberarea teritoriilor ocupate din Ucraina ar dura mai puțin de o zi.

Generalul Serghii Naev, fostul comandant suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei, a precizat într-un interviu că eliberarea teritoriilor din Ucraina ocupate de separatiștii pro-ruși ar dura „foarte puțin timp”, informează Unian. El a precizat însă că acțiunea are nevoie de coordonare.

„Acțiunea militară de eliberare a teritoriului ar dura foarte puțin timp, mai puțin de o zi. Chestiunea esențială a acestei acțiuni militare este să acționăm foarte rapid pentru a ajunge la frontiera ucraineană și a obține un punct de sprijin acolo. Ulterior, după eliberarea teritoriilor ocupate, Garda Națională, Poliția Națională și celelalte autorități de punere în aplicare a legii ar trebui să înceapă de îndată să implementeze măsuri speciale”, a precizat generalul Naev. 

 

Aproximativ 75.000 de soldați ruși se află în Crimeea și în Donbas

 

Totodată, fostul comandant suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei a precizat că, în prezent, în „Crimeea ocupată de Rusia” se află aproximativ 40.000 de militari ruși, în timp ce alți 35.000 de militari ruși se află în Donetsk și Luhansk, regiunea Donbas, din Estul Ucrainei.

Confruntările din estul Ucrainei de după anexarea Crimeei de către Federația Rusă s-au soldat cu peste 13.000 de morţi din 2014 până în prezent.

Trecerea Crimeii sub control rusesc în mod oficial la 18 martie 2014 este considerată drept o 'alipire' a peninsulei în Rusia şi denunţată ca o 'anexare ilegală' de către Ucraina şi mare parte a comunităţii internaţionale. Decizia a antrenat sancţiuni grele europene şi americane care au lovit dur economia rusă.

Moscova este acuzată de Kiev şi Occident că acordă sprijin rebelilor proruşi din Doneţk şi Lugansk, dar Rusia neagă, în pofida evidenţelor, susţinând că în Ucraina este în curs un 'război civil'.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy