Turcia a răspuns după atacul trupelor lui Assad: Zeci de bombardamente asupra blindatelor siriene - Video

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Vineri dimineață Turcia a bombardat mai multe vehicule blindate aflate în apropiere de Idlib, ca răspuns la uciderea a 33 de militari turci de către forțele regimului lui Bashar al-Assad în cursul bombardamentelor de joi seară, transmite agenția turcă Anadolu.

Update:

Turcia a lansat mai multe atacuri asupra forțelor lui Assad, ca represalii la atacurile aeriene în care zeci de soldați turci au fost uciși.

„Atacul de joi asupra trupelor turce a avut loc, deși locația forțelor noastre a fost cunoscută de Rusia”, a declarat vineri ministrul apărării al Turciei. „Acest atac s-a produs chiar dacă locațiile trupelor noastre au fost transmise oficialilor ruși de pe teren", a declarat ministrul Apărării, Hulusi Akar, reporterilor din Hatay, o provincie din sudul Turciei, care se învecinează cu Siria.

Observațiile sale au apărut în urma unui atac al regimului Assad asupra forțelor turcești, în urma cărora cel puțin 33 de soldați turci au fost uciși, iar alte câteva zeci au fost răniți.

CITEȘTE ȘI: Turcia, prima decizie după uciderea soldaților în Siria. Erdogan deschide 'robinetul' de refugiați către Europa

 

Rusia, acuzată de Turcia că a oferit informații trupelor lui Assad

 

„Rusia este aliatul regimului lui Assad, iar Moscova împărtășește informații cu trupele lui Assad. În ciuda avertismentelor după prima lovitură, regimul sirian și-a continuat din păcate atacurile, vizând chiar și ambulanțele", a adăugat Akar.

Nu au existat grupuri armate rebele în jurul trupelor turcești în timpul atacului regimului lui Assad, a subliniat el.

În represalii, peste 200 de ținte ale regimului în Idlib au fost atacate de la sol și din aer, a spus Akar și a continuat: „Forțele turcești au distrus cinci elicoptere ale regimului sirian, 23 de tancuri, 10 vehicule blindate, 23 de artilerii autopropulsate, cinci camioane de muniție, un sistem SA-17, un sistem de apărare aeriană SA-22, precum și trei depozite de muniții, două depozite de echipamente. În urma atacului 309 militari sirieni au fost uciși", a mai spus Ministrul Apărării.

Știrea inițială:

Toată noaptea s-au auzit focuri de armă și bombardamente în zona provinciei Idlib. Forțele turce au lovit ținte ale regimului sirian toată noaptea după bombardamentele de ieri asupra soldaților turci din Idlib, nord-vestul Siriei, au declarat surse de securitate vineri dimineață.

Imaginile aeriene realizate cu ajutorul dronelor la începutul zilei de vineri arată momentul în care forțele turcești au lovit obiectivele regimului Assad de la sol și din aer, au declarat sursele, care au cerut să le fie păstrat anonimatul.

Imaginile arată, de asemenea, cum sunt atacate convoaiele de vehicule blindate ale regimului sirian, în mișcare sau staționate.

Vezi și: Ședință extraordinară a NATO, la cererea Turciei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel