Război Siria. Avioane rusești au bombardat obiective civile

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Lovituri aeriene efectuate de regimul de la Damasc şi aliatul său rus, care continuă ofensiva contra jihadiştilor şi rebelilor în nord-vestul Siriei, au ucis miercuri 16 civili, a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de agenţia France Presse.

Dintre aceste victime, 12 civili - printre care şase copii - şi-au pierdut viaţa în bombardamentele forţelor aeriene ale preşedintelui Bashar Al-Assad asupra unor cartiere de locuinţe din oraşul Maarrat al-Numan, în provincia Idlib, potrivit OSDO.

Această localitate se află pe autostrada strategică ce face legătura între capitala Damasc şi marele oraş Alep din nord ţării, ambele sub controlul autorităţilor.

O parte din provincia Idlib (nord-vest) şi zone limitrofe din provinciile Alep şi Latakia rămân dominate de jihadiştii din Hayat Tahrir al-Sham (HTS), o grupare paravan pentru Frontul Nusra, care are legături cu Al-Qaida. În zonă, sunt prezente, de asemenea, grupări rebele proturce.

Susţinute de aviaţia rusă, forţele regimului au cucerit în ultimele zile mai multe localităţi, continuând ofensiva la sol lansată la 8 august, după patru luni de bombardamente aproape zilnice.

Mai devreme în cursul zilei de miercuri, regimul de la Damasc sau aliatul său rus au desfăşurat lovituri aeriene în regiunea Sheikh Maghar, în nord-vestul provinciei Hama, în apropierea unui post de observaţie al armatei turce, a informat OSDO.

Vezi și: Turcia avertizează Damascul "să nu se joace cu focul" 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel