Război fără prizonieri: Ucraina spune că rușii au tăiat sistemele de catapultare ale propriilor avioane. Ar fi fost deja doborâte 90 din 300

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Su-30SM, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Su-30SM, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Din 24 februarie, militarii ucraineni ar fi distrus o treime din aeronavele rusești.

„În 21 de zile, Rusia a pierdut o treime din aeronavele sale. Au concentrat aproximativ 300 de avioane, noi am doborât puțin mai mult de 90”, a declarat Vadim Denisenko, consilier al ministrului ucrainean al Afacerilor Interne, în direct la Channel 24.

Denisenko mai atrage atenția asupra unui fapt destul de intrigant. În ultimele zile, [deși au fost avioane doborâte], nu au fost piloți capturați. Rușii au tăiat sistemele de catapultare pentru proprii piloți, a apreciat acesta.

„De fapt, piloții lor sunt kamikaze. Și acest lucru este foarte important și pentru moralul armatei ruse”, a declarat Denisenko.

În ultima săptămână, s-a înregistrat o intensificare a întrebuințării aviației de luptă rusești, scopul principal fiind deblocarea înaintării forțelor terestre.

Însă, avioanele Moscovei, în loc să lovească țintele militare, se pare că sunt angajate mai mult împotriva facilităților civile, distrugerile din orașele ucrainene fiind tot mai mari.

Deocamdată, nu se știe dacă piloții ruși o fac accidental sau dacă primesc ordine în acest sens, pentru a face armata și populația Ucrainei să cedeze psihic, dar eventualele lor mărturii, dacă sunt capturați, cu siguranță ar face lumină în această problemă.

 

Dacă informația privind sabotarea sistemelor de catapultare pentru proprii piloți se confirmă franctura dintre conducerea Rusiei și Armată e una foarte mare

 

Dacă se confirmă, sabotarea sistemelor de catapultare la propriii piloți este un alt simptom al fracturii dintre conducerea superioară a forțelor armate ruse și propriile trupe.

În acest sens, un fapt care ar trebui să dea de gândit este numărul relativ mare de generali ruși care și-au pierdut viața în luptă, forțele ucrainene anunțând că au reușit să elimine cinci generali, precum și mai mulți comandanți de brigăzi.

Spre comparație, Forțele Armate ale SUA, în conflictele din Afganistan și Irak, începând cu 2001, respectiv 2003, au pierdut, în peste 20 de ani de război, doar un general, și acesta într-un atentat, nu în luptă.

 O explicație pentru o astfel de diferență este că ofițerii comandanți de la eșaloanele inferioare – regiment, batalion, companie, pluton fiind mai apropiați de soldații de rând, nu erau pregătiți psihic pentru un război fratricid și a fost nevoie de prezența comandanților de rang înalt – de la brigadă în sus - în raioane apropiate de linia frontului, pentru a da o autoritate mai mare acțiunilor de luptă, uneori complet absurde. Astfel, aceștia au ajuns suficient de aproape pentru a fi loviți de artileria și dronele ucrainene.

O altă explicație plauzibilă ar fi presiunea extrem de mare pe care politicul a exercitat-o asupra forțelor armate ruse, ceea ce a determinat multe erori.

Dar, de cele mai multe ori, există mai mult decât o singură explicație, însă toate concură către concluzia că, simplii militari ruși nu au determinarea necesară pentru un act de agresiune. Poate și de aceea, Kremlinul încearcă să apeleze la mercenari străini.   

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel