Război Afganistan. SUA și talibanii, discuții privind încetarea focului: ”Semne pozitive”

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

O întâlnire între diplomaţi americani de rang înalt şi reprezentanţi ai talibanilor desfăşurată în ultimele zile la Doha (în Qatar) pe tema posibilităţii încetării focului în Afganistan s-a încheiat cu 'semnale foarte pozitive' şi cu decizia de a organiza şi alte întâlniri, potrivit unor surse apropiate discuţiilor, citate duminică de Reuters. 

Întâlnirea dintre delegaţia condusă de Alice Wells, subsecretar de stat adjunct pentru Asia de Sud şi Centrală în Departamentul de Stat al SUA, şi reprezentanţi ai talibanilor a fost invocată în premieră de publicaţia Wall Street Journal, dar nu a fost confirmată oficial. 

Potrivit unui responsabil taliban, care a făcut parte din delegaţia de patru persoane trimisă de gruparea rebelilor islamişti afgani, reuniunea a oferit 'semnale foarte pozitive' şi a avut loc într-o 'atmosferă prietenoasă' într-un hotel din Doha. 

Dar 'nu se poate vorbi de negocieri de pace', a insistat acesta. 'Este vorba de o serie de întâlniri destinate iniţierii unor discuţii oficiale. Am convenit să ne întâlnim din nou în curând şi să rezolvăm conflictul afgan pe calea dialogului', a mai spus reprezentantul delegaţiei talibanilor. 

Aceste discuţii au avut loc în absenţa reprezentanţilor guvernului afgan, talibanii insistând asupra acestui punct, a indicat acelaşi responsabil taliban. 

Întâlnirea de la Doha, unde talibanii deţin un birou politic, urmează după alte două reuniuni între americani şi talibani în ultimele luni, conform Reuters

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel