Raytheon vinde Arabiei Saudite radare de ultimă generație

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Raytheon Integrated Defense Systems a primit un contract în valoare de 2,2 miliarde de dolari în cadrul programului de vânzări militare externe către Regatul Arabiei Saudite.

În baza acestui contract de producție, contractantul va oferi șapte radare de supraveghere, piese de radar, proiectare, servicii de întreținere și suport logistic. Perioada de implementare este 26 iunie 2020 până la 31 august 2027. Compania nu a precizat despre ce modele de radare sunt vântute Arabiei Saudite, transmite defense-aerospace.

Compania produce radarul mobil AN/TPY-2 de apărare împotriva rachetelor care folosește banda X pentru a vedea clar amenințările cu rachete balistice. Sistemul radar funcționează în două moduri: modul de bază avansat - care detectează rachetele balistice și identifică orice obiecte letale pe măsură ce se înalță după lansare - și modul terminal ca parte a sistemului THAAD, care ghidează interceptorii către rachetele descendente.

Dintre cele 14 radare AN / TPY-2 produse, șapte sunt incluse într-o parte a sistemelor THAAD operate de SUA, cinci funcționează în modul avansat pentru SUA, iar două fac parte din categoria pentru vânzări militare externe.

Citește și: Arabia Saudită cumpără rachete și echipamente pentru sistemul THAAD de la Lockheed Martin în valoare de 15 miliarde de dolari

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel