Răspunsul Rusiei la JDAM: Aviația rusă a început să folosească bombe de aviație FAB-500 transformate în arme de mare precizie

Ionel Copcea |
Data publicării:

Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au început să întrebuințeze în cadrul operației militare speciale bombe aeriene dirijate de mare precizie, care au fost create pe baza bombelor cu cădere liberă de tip FAB-500 M62.

O dovadă în acest sens este reprezentată de o bombă de aviație rusească găsită neexplodată în cartierul Kuibyshevsky de la marginea orașului Donețk, capitala Republicii Populare Donețk. Se presupune că aceasta a căzut dintr-un bombardier de front rusesc, din cauza unei defecțiuni tehnice.

Însă, principalul lucru este reprezentat de faptul că aripile acesteia nu au fost găsite pe bomba în sine, ci la o distanță de aproximativ 500 de metri de locul impactului, împreună cu o unitate de control și corecție, care transformă bomba cu cădere liberă într-o muniție de înaltă precizie.

Despre faptul că Aviația de front a Rusiei a primit bombe dirijate prin satelit, modificate din bombele standard FAB-500 M62 cu cădere liberă, s-a informat încă de la începutul lunii ianuarie a acestui an. Cu toate acestea, până în prezent, nu a fost prezentată nicio dovadă în acest sens.

După cum a informat canalul de Telegram “Older Edda”, bombele aeriene de acest tip au devenit “un răspuns mult așteptat” la bombele JDAM folosite de americani. Cu ajutorul acestora, bombardierele de front rusești de tip Su-24 și Su-34 au reușit să distrugă ținte de la o distanță de 30-40 de kilometri, fără să intre în zona de lovire a apărării antiaeriene a  Ucrainei.

Apariția unor astfel de complexe în arsenalul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse face posibilă transformarea bombelor de aviație de 250 și 500 de kilograme, care există încă într-un număr destul de mare în depozitele armatei, în muniții dirijate de mare precizie.

Anterior, s-a anunțat și faptul că aviația rusă a întrebuințat pentru executarea unor atacuri asupra fortificațiilor din Avdeevka și bombe de aviație grele de tip UPAV-1500.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel