Armata rusă răspunde atacului de la Sevastopol și atacă orașele ucrainene: Zeci de lovituri în Kiev, Harkiv, Cernăuți sau Zaporijjia

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Luni dimineaţă putea fi văzut fum ridicându-se deasupra Kievului după mai multe explozii, au spus martorii citaţi de AFP.

Au fost semnalate explozii şi în oraşele Zaporijjia şi Cerkasî.

O serie de explozii s-au auzit luni dimineaţă la Kiev, capitala Ucrainei, potrivit unor martori din oraş citaţi de Reuters şi unor jurnalişti ai France Presse, în timp ce autorităţile regionale din nordul, estul şi centrul Ucrainei au raportat de asemenea lovituri de rachete.

Aceste ultime bombardamente asupra Kievului au loc la două zile după un atac asupra flotei ruse din Sevastopol, care se pare că au avariat mai multe nave militare rusești.

În regiunea Cernăuți, infrastructura critică a fost deteriorată ca urmare a tirului de rachete rusești, raportează Ruslan Zaparaniuk, șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți. ”Nu fotografiați locurile de explozie. Așteptați informații oficiale", a avertizat acesta. 

La rândul său, șeful administrației regionale Mîkolaiv, Vitaly Kim a anunțat zborul rachetelor deasupra regiunii în direcția nord și nord-vest. În jumătate de oră, în jurul orei 8:30, a informat despre sosirea unui alt grup de rachete în regiune.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne, Anton Gerashchenko, susține că există informații despre prezența a 40 de rachete inamice în aer deasupra Ucrainei. 


Kievul, lovit de mai multe rachete


Jurnalişti de la France Presse au anunţat de asemenea că cel puţin cinci explozii au fost auzite în capitala Ucrainei între orele 8.00 şi 8.20 (6.00 şi 6.20 GMT).

Ca urmare a atacurilor, alimentarea cu energie electrică și apă este oprită în unele zone  din Kiev, anunță primarul Vitali Klitschko.

De asemenea, curentul electric, precum şi reţelele de telefonie mobilă au căzut în anumite părţi ale oraşului.

Capitala fusese deja lovită pe 10 şi 17 octombrie, mai ales de drone ruseşti de fabricaţie iraniană.

Rusia a lansat un atac cu rachete asupra uneia dintre instalațiile energetice Svitlovodsk, din regiunea Kirovohrad

Ihor Terekhov, primarul Harkivului, a declarat că oraşul a fost lovit de două rachete care au vizat "o istalaţie a infrastructurii critice" și ”sunt posibile întreruperi de curent”.

În plus, Vinița a fost și ea atacată."Vinița este sub foc de rachete! Apărarea antiaeriană funcționează. Stați în adăposturi până se declanșează avertismentul de raid aerian. Aveți grijă!" - a anunțat șeful regiunii Vinița, Serhii Borzov.

"Perdanţii ruşi continuă să ducă război împotriva infrastructurii civile", a scris Andri Ermak, şeful de cabinet aş preşedintelui Volodimir Zelenski, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Rusia şi-a intensificat în ultimele săptămâni atacurile cu rachete asupra Ucrainei după ce a dat vina pe Kiev pentru explozia ce a deteriorat Podul Crimeei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel