Rusia își recheamă ambasadorul din SUA pentru consultări după ce Biden a afirmat că Putin e "un criminal"

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia a anunţat miercuri că şi-a rechemat ambasadorul în SUA pentru consultări, dând în acelaşi timp asigurări că vrea să evite "degradarea ireversibilă" a relaţiilor cu Washingtonul, care se află "într-o stare dificilă" de ani de zile, relatează AFP.

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Afacerilor Externe, ambasadorul Anatoli Antonov a fost rechemat la Moscova "pentru consultări în scopul de a stabili ce trebuie făcut şi în ce direcţie să se meargă în privinţa relaţiilor cu SUA", transmite Agerpres.

Anunțul vine după ce potrivit unui raport al serviciilor de informații americane dat publicităţii, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a coordonat cel mai probabil eforturile de manipulare a alegerilor prezidenţiale din 2020 în favoarea lui Donald Trump.

Președintele Joe Biden a reacționat și a anunțat că şeful statului rus Vladimir Putin "va plăti" în curând pentru dirijarea eforturilor destinate să încline balanţa spre contracandidatul său republican Donald Trump la alegerile prezidenţiale din 2020 din SUA.

După anunțul lui Joe Biden, președintele Dumei de Stat a Rusiei a avut o reație agresivă spunând că: ”A-l ataca pe Putin înseamnă a ataca Rusia”. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel