Raport privind situația din Ucraina: Probabil Rusia a rămas fără drone iraniene, iar la Bakhmut sunt trimise forţe speciale pentru a descuraja dezertarea

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Dronă iraniană Shahed 136. Foto: The Washington Institute
Dronă iraniană Shahed 136. Foto: The Washington Institute

Ministerul britanic al Apărării consideră că Rusia și-a epuizat probabil stocul de drone iraniene, deoarece lansările acestora practic au încetat. De asemenea, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei susţine că Rusia desfășoară forțe speciale pentru a descuraja militarii ruşi să dezerteze.

 

 

Serviciul de informații al apărării din Marea Britanie a precizat recent că nu a existat niciun raport privind utilizarea de vehicule aeriene iraniene fără pilot pe teritoriul Ucrainei din jurul datei de 15 februarie 2023.

Înainte de aceasta, forțele armate ucrainene au raportat că au doborât cel puțin 24 de drone Shahed-136 între sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie; zeci au fost distruse în primele zile ale anului.

"Această lipsă de utilizare a UAV-urilor indică probabil că Rusia și-a epuizat stocul actual. Rusia va căuta probabil o reaprovizionare", se arată în raport.

Deși aceste drone ''nu au un istoric bun'' în ceea ce privește distrugerea țintelor vizate, Rusia le consideră probabil ca fiind momeli utile, care pot distrage apărarea aeriană ucraineană de la interceparea rachetele de croazieră rusești.

Anterior, presa occidentală a relatat că Rusia pare să fie în discuții cu un producător chinez de drone pentru producția în serie a unor drone kamikaze.

 

Rusia trimite ceceni din forţele speciale la Bakhmut

 

Rusia a trimis 200 de ofițeri de poliție din cadrul Regimentului pentru Operațiuni Speciale ''Akhmat'' pe frontul din Bakhmut, unde în acest moment se dau lupte grele, pentru a descuraja militarii ruşi să dezerteze din armată, a precizat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facebook.

Mobilizarea forțată continuă în Republica Cecenă din Federația Rusă. Până la 200 de ofițeri de poliție din cadrul Regimentului de operațiuni speciale Akhmat au fost desfășurați pe frontul Bakhmut la 23 februarie pentru a împiedica potențialii soldați mobilizați să dezerteze de pe front sau [să efectueze acte de sabotaj].

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel