Raport ISW: Puțin probabil ca Rusia să își atingă obiectivul de a captura Bahmutul până la 24 februarie

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Combatant al companiei private de mercenari ”Wagner”, deținută de Yevheni Prigojin
Foto: Combatant al companiei private de mercenari ”Wagner”, deținută de Yevheni Prigojin

Experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) sugerează că rușii ar putea lansa o nouă serie de atacuri cu rachete asupra unor ținte civile din Ucraina, în condițiile în care succesul militar real este ceva greu de obtinut.

Forțele rusești au lansat un alt atac cu rachete asupra infrastructurii din întreaga Ucraină pe 16 februarie. Oficialii ucraineni au declarat că trupele rusești urmăresc să captureze Bakhmut până la prima aniversare a invaziei Ucrainei, ceea ce ar necesita un ritm mult mai rapid de avansare a trupelor rusești decât cel avut pe parcursul ultimelor luni.

În același timp, Prigojin a declarat că se așteaptă ca grupul Wagner să înconjoare Bakhmut până în martie sau aprilie. Potrivit analiștilor, "evaluările pragmatice" ale lui Prigojin cu privire la avansul rusesc în zona Bakhmut au fost, în general, mai apropiate de realitățile tactice decât cele care preziceau un avans rapid al trupelor rusești.

Trupele rusești nu par să își accelereze înaintarea în jurul Bakhmut și este puțin probabil să atingă acest obiectiv până la 24 februarie", se arată în raport ISW.

Potrivit datelor analizate, experții spun că Kremlinul ar putea lansa o altă serie de atacuri cu rachete asupra unor ținte civile din Ucraina pentru a marca această aniversare simbolică, în condițiile în care succesul militar real "continuă să ocolească" trupele ruse.

Se pare că forțele rusești își sporesc utilizarea mijloacelor de luptă aeriană în Ucraina, dar este puțin probabil să angajeze un număr semnificativ de avioane în lupte deasupra teritoriului controlat de Ucraina.

Prigojin continuă să "submineze subtil" credibilitatea Ministerului rus al Apărării (MoD). În special, el a sprijinit mercenarii Wagner, care se plâng că Ministerul rus al Apărării "sabotează aprovizionarea cu muniție" a aşa-ziselor companii militare private ruse care lupta pe frontul din Ucraina.

Prigojin a declarat că a fost nevoit să contacteze personal "birourile din Moscova" pentru a echipamente militare, iar faptul că a trebuit să ceară muniție nu subminează încrederea în armata rusă.

Concluzia institutului: "Cu toate acestea, declarația lui Prigojin contribuie la o narațiune mai amplă conform căreia incompetența ministerului rus al apărării împiedică acțiunile Wagner Group pe linia frontului și sprijină eforturile sale mai largi de a prezenta ministerul rus al apărării ca fiind ineficient și corupt."

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel