Ramallah. Israelul construiește noi locuinţe într-o colonie

Sebastian Florea |
Data publicării:

Ministrul apărării israelian Avigdor Lieberman a anunţat vineri că 400 de noi locuinţe vor fi construite într-o colonie din apropiere de Ramallah, în Cisiordania.

Anunțul vine după ce un bărbat israelian de 31 de ani, ce fusese înjunghiat de un palestinian, a decedat la spitalul Hadassah din Ierusalim, transmit AFP şi dpa.

''Cel mai bun răspuns la terorism este consolidarea implantărilor'', a scris Lieberman pe Twitter, anunţând astfel construirea a 400 de locuinţe evreieşti în colonia Geva Binyamin, cunoscută şi drept Adam, din apropiere de Ramallah. Medicii au făcut eforturi timp de mai multe ore pentru a-i salva viaţa bărbatului care a fost înjunghiat de palestinianul Ahmad Abu Ayyoush (17 ani). Acesta, care a escaladat un gard pentru a putea intra în Geva Binyamin, a înjunghiat alţi doi israelieni, după care a fost împuşcat mortal de un rezident din colonie.

Armata israeliană a efectuat, vineri în zori, o percheziţie în Kubar, satul unde trăia Ayyoush, ceea ce a provocat reacţia violentă a localnicilor palestinieni. Nu au fost raportate persoane rănite în aceste ciocniri. Ulterior, soldaţii israelieni au blocat cu movile de pământ principala intrare în sat. Un alt palestinian, tot din satul Kubar, a ucis trei colonişti evrei în cursul anului trecut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel