Raiduri americane în Irak: Iranul condamnă ''ostilitatea'' Statelor Unite

S.I. Catalin |
Data publicării:

Liderul suprem al Republicii Islamice Iran, ayatollahul Ali Khamenei, a "condamnat cu fermitate ostilitatea" Statelor Unite, după atacurile aeriene americane care au vizat duminică o forţă pro-iraniană în Irak, relatează AFP.

Guvernul, naţiunea iraniană şi eu condamnăm cu tărie ostilitatea Statelor Unite", a scris ayatollahul Ali Khamenei pe contul său de Twitter, reacţionând pentru prima dată la raidurile împotriva brigăzilor Hezbollah în vestul Irakului, la graniţa cu Siria, potrivit Agerpres.

Mai multe atacuri atribuite de Statele Unite unor facţiuni pro-Iran au vizat în ultimele săptămâni baze militare unde sunt prezenţi americani în Irak.

Vineri, 36 de rachete au lovit astfel una din aceste baze din centrul ţării, omorând un subcontractor american şi rănind soldaţi americani.

Citeşte şi: Statelor Unite: Forţele americane au lovit baze din Irak şi Siria ale miliţiei şiite Kataib Hezbollah susţinute de Iran

Ca represalii, armata americană a efectuat duminică raiduri aeriene împotriva unor baze ale brigăzilor Kataib Hezbollah, una din facţiunile forţelor paramilitare pro-iraniene Hashd al-Shaabi, care au afirmat că loviturile au făcut 25 de morţi printre membrii săi.

Printre ţintele lovite de americani se numără depozite de armament şi puncte de comandă implicate în planificarea şi executarea atacurilor asupra forţelor coaliţiei internaţionale.

SUA consideră Kataib Hezbollah vinovată de operaţiunea de vineri, în care au fost folosite peste 30 de rachete.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel