Rachetă lansată din Fâșia Gaza. Răspuns masiv al israelului

Sebastian Florea / 07 ian 2019 / 11:20

Mai multe raiduri aeriene israeliene au fost declamșate după lansarea unei rachete dinspre Fâşia Gaza.

O rachetă a fost lansată dinspre Fâşia Gaza spre Israel în timpul nopţii de duminică spre luni, urmată de raiduri aeriene împotriva poziţiilor Hamas, a anunţat armata israeliană, informează AFP. Sistemul de apărare aeriană al Israelului, Iron Dome, a interceptat această rachetă, adaugă armata israeliană într-un comunicat.

Avioane şi elicoptere de luptă au întreprins apoi raiduri împotriva unor 'obiective teroriste în taberele militare ale Hamas' din nordul Fâşiei Gaza, enclavă supusă blocadei israeliene şi aflată sub controlul mişcării islamiste. Cu o zi înainte, elicoptere de atac ale armatei israeliene au vizat două posturi militare ale Hamas în Fâşia Gaza, ca răspuns la trimiterea de baloane echipate cu încărcături explozive spre teritoriul israelian şi care nu au făcut victime.

După mai multe escaladări ale violenţelor în Fâşia Gaza între Hamas şi statul israelian, un calm precar domneşte în ultimele săptămâni în enclava palestiniană. Din 2008, trei războaie au avut loc între Hamas şi Israel. Din 30 martie anul trecut şi de la declanşarea, în Fâşia Gaza, a mobilizării denumite 'Marşul reîntoarcerii', cel puţin 240 de palestinieni au fost ucişi de israelieni. În afară de ridicarea blocadei impuse enclavei de peste 10 ani, această mişcare cere reîntoarcerea refugiaţilor palestinieni pe pământurile lor de pe care aceştia au fost alungaţi după înfiinţarea statului israelian în 1948. Doi soldaţi israelieni au fost ucişi în timpul acestor confruntări de-a lungul frontierei. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy