Raiduri aeriene ale Ucrainei asupra ocupantului rus în Herson. Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Aviația militară a Ucrainei, foto: Ministerul Apărării de la Kiev
Aviația militară a Ucrainei, foto: Ministerul Apărării de la Kiev

Oleksi Arestovici, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, a declarat că în cursul zilei de vineri, aviaţia militară ucraineană a lansat cel mai masiv atac asupra invadatorilor ruşi din regiunea Herson.

"Lucruri remarcabile s-au întâmplat în regiunea Herson. În ceea ce priveşte densitatea loviturilor, aviaţia noastră a arătat ceva ce nu am văzut de la începutul războiului. Probabil că, la un moment dat, au fost 8-10 avioane într-un raid. Şi au fost mai multe raiduri...", a detaliat Arestovici.

Potrivit consilierului, citat de Radio România Actualități, acest lucru sugerează fie că apărarea aeriană rusă nu mai funcţionează în regiunea Herson, fie capacităţile acesteia sunt limitate după loviturile ucrainene.

„Nu-mi amintesc un raid atât de masiv din partea noastră în toată istoria acestui război", a completat consilierul prezidențial ucrainean.

 

Bătălia pentru Herson

 

În timpul primelor zile ale invaziei declanşate la 24 februarie, trupele ruseşti au ocupat aproape în totalitate această regiune strategică care se învecinează cu Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014.

Însă, așa cum amintește și agenția Agerpres, în ultimele săptămâni, armata ucraineană, întărită cu livrări de artilerie cu rază lungă de acţiune furnizată de Occident, a lansat o contraofensivă.

Forţele Kievului au reuşit să lovească depozite şi poziţii militare ruse şi au avariat poduri care serveau drept căi de aprovizionare cruciale pentru trupele Moscovei în oraşul Herson.

Luna trecută, un responsabil ucrainean a promis că regiunea Herson va fi recucerită de forţele ucrainene până în septembrie.

Forţele ruse au cucerit capitala regiunii, Herson, pe 3 martie. A fost primul oraş important care a căzut în mâinile ruşilor de la declanşarea invaziei.

CITEȘTE ȘI: Ucraina anunță că Rusia deja folosește drone din Iran. „A doua armată a lumii” a dat avioane Su-35 pe 46 de UAV-uri din Iran

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel