Radu Tudor, reacție după prăbușirea avionului IAR-99

Cristina Alexandrescu |
Data actualizării: | Data publicării:
Radu Tudor
Radu Tudor

Un avion IAR 99 - Şoim s-a prăbuşit luni, 16 iulie, în judeţul Bacău, cei doi militari aflaţi la bord reuşind să se catapulteze. Radu Tudor a avut o intervenție telefonică la Antena 3 privind acest subiect.

"Anul trecut, numai în Statele Unite au fost peste 40 de astfel de incidente foarte grave. Din păcate, se întâmplă în viața militară să apară astfel de momente. Drama este că aceste incidente implică piloți foarte, foarte tineri. Eu sper ca această catapultare să fi reușit și să nu existe consecințe fizice pentru acești piloți, pentru că momentul este unul destul de dramatic", a declarat, luni, într-o intervenție telefonică la Antena 3, jurnalistul Radu Tudor.

Cauze

"Se întâmplă ca în timpul zborului să apară tot felul de incidente. Poate fi o cauză tehnică, un stol de păsări, o eroare de pilotaj de o secundă, nu e nevoie de mai mult pentru a se întâmpla o tragedie, poate fi o cauză meteo neașteptată. Astfel de incidente au multe cauze. Cel mai sănătos lucru e să nu anticipăm în legătură cu posibila cauză până când Comisia de anchetă a Forțelor Aeriene nu va stabili exact ce s-a întâmplat acolo", a spus Radu Tudor.

Ministrul Apărării Mihai Fifor a declarat, tot la Antena 3, că avionul decolase de la Baza Aeriană Bacău şi că se afla într-o misiune de antrenament.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel