Radarul US Air Force din Alaska ar putea deveni operațional în acest an

Eduard Pascu |
Data publicării:
Long Range Discrimination Radar Sursa foto: MDA
Long Range Discrimination Radar Sursa foto: MDA

Missile Defense Agency (MDA) a anunțat că noul radar al US Air Force amplasat în Alaska ar putea atinge capacitatea operațională în acest an.

MDA a anunțat în luna iunie 2020 că toate operațiunile de construcție și integrare pentru radarul cu rază lungă de acțiune, cu sediul la Clear Air Force Station, Alaska, s-au oprit în martie din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Defense News.

La fața locului a rămas doar un grup mic pentru a se asigura că materialele sunt protejate. Imediat ce a fost posibilă reluarea zborurilor spre Alaska au fost reluate lucrările astfel că, începând cu ultima săptămână a lunii februarie, LRDR ”a finalizat toate activitățile majore de producție, precum și panoul de matrice și instalarea echipamentului" și ”este aproape de a atinge capacitatea operațională inițială în 2021”.

Long Range Discrimination Radar (LRDR) este un radar de bandă S care nu numai că va putea urmări rachetele balistice și hipersonice lansate, ci va și deosebi rachetele active de țintele false și alte obiecte neletale. Radarul este conceput pentru a proteja SUA de posibile amenințări cu rachete balistice intercontinentale lansate din Coreea de Nord și din Iran.

Lockheed Martin este producătorul LRDR.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel