Radarul US Air Force din Alaska ar putea deveni operațional în acest an

Eduard Pascu / 04 Martie 2021 / 19:10
Long Range Discrimination Radar Sursa foto: MDA
Long Range Discrimination Radar Sursa foto: MDA

Missile Defense Agency (MDA) a anunțat că noul radar al US Air Force amplasat în Alaska ar putea atinge capacitatea operațională în acest an.

MDA a anunțat în luna iunie 2020 că toate operațiunile de construcție și integrare pentru radarul cu rază lungă de acțiune, cu sediul la Clear Air Force Station, Alaska, s-au oprit în martie din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Defense News.

La fața locului a rămas doar un grup mic pentru a se asigura că materialele sunt protejate. Imediat ce a fost posibilă reluarea zborurilor spre Alaska au fost reluate lucrările astfel că, începând cu ultima săptămână a lunii februarie, LRDR ”a finalizat toate activitățile majore de producție, precum și panoul de matrice și instalarea echipamentului" și ”este aproape de a atinge capacitatea operațională inițială în 2021”.

Long Range Discrimination Radar (LRDR) este un radar de bandă S care nu numai că va putea urmări rachetele balistice și hipersonice lansate, ci va și deosebi rachetele active de țintele false și alte obiecte neletale. Radarul este conceput pentru a proteja SUA de posibile amenințări cu rachete balistice intercontinentale lansate din Coreea de Nord și din Iran.

Lockheed Martin este producătorul LRDR.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy