Radarul modern TPS-77 al Forțelor Aeriene Române, printre cele mai așteptate apariții de la paradă

Tudor Curtifan / 29 noi 2019 / 19:41
Radarul mobil TPS-77, sursă foto: Departamentul pentru Aramente
Radarul mobil TPS-77, sursă foto: Departamentul pentru Aramente

La parada de duminică cu prilejul Zilei Naționale a României va defila pentru prima oară și cel mai modern radar al României, TPS-77.

Potrivit MApN, la paradă va defila și radarul mobil 3D TPS-77 - cel mai modern radar din înzestrarea Forțelor Aeriene, intrat în luna iulie a anului 2019 în dotarea Brigăzii 76 Cercetare, Supraveghere și Recunoaștere ,,DACIA".

Radarul tridimensional TPS-77 execută misiuni de supraveghere a spațiului aerian în cadrul misiunii de luptă pe timp de pace - Serviciul de Luptă Permanent Poliție Aeriană.

Potrivit Forțelor Aeriene, TPS-77 este un radar digital, tridimensional, de distanţă mare, construit în întregime în tehnologie „solid-state”. Sistemele achiziţionate sunt de ultimă generaţie, dispunând de tehnologii de ultimă oră, cum este tehnologia GaN utilizată în construcţia emiţătoarelor şi receptoarelor, tehnologie ce asigură o înaltă fiabilitate a echipamentelor şi un consum redus de energie.

Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi aproximativ 200 de mijloace tehnice vor participa pe 1 Decembrie, începând cu ora 11,00, la Parada Militară Naţională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy