Radarul modern TPS-77 al Forțelor Aeriene Române, printre cele mai așteptate apariții de la paradă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Radarul mobil TPS-77, sursă foto: Departamentul pentru Aramente
Radarul mobil TPS-77, sursă foto: Departamentul pentru Aramente

La parada de duminică cu prilejul Zilei Naționale a României va defila pentru prima oară și cel mai modern radar al României, TPS-77.

Potrivit MApN, la paradă va defila și radarul mobil 3D TPS-77 - cel mai modern radar din înzestrarea Forțelor Aeriene, intrat în luna iulie a anului 2019 în dotarea Brigăzii 76 Cercetare, Supraveghere și Recunoaștere ,,DACIA".

Radarul tridimensional TPS-77 execută misiuni de supraveghere a spațiului aerian în cadrul misiunii de luptă pe timp de pace - Serviciul de Luptă Permanent Poliție Aeriană.

Potrivit Forțelor Aeriene, TPS-77 este un radar digital, tridimensional, de distanţă mare, construit în întregime în tehnologie „solid-state”. Sistemele achiziţionate sunt de ultimă generaţie, dispunând de tehnologii de ultimă oră, cum este tehnologia GaN utilizată în construcţia emiţătoarelor şi receptoarelor, tehnologie ce asigură o înaltă fiabilitate a echipamentelor şi un consum redus de energie.

Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi aproximativ 200 de mijloace tehnice vor participa pe 1 Decembrie, începând cu ora 11,00, la Parada Militară Naţională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel