Radarele rusești au identificat zeci de avioane de recunoaștere și trei drone

Eduard Pascu / 09 oct 2020 / 13:03

Radarele rusești au depistat și urmărit 41 de avioane de recunoaştere străine și 3 drone pe parcursul săptămânii. Nu au existat încălcări ale spaţiului aerian.

Radarele ruse au urmărit 44 de avioane străine care au efectuat recunoaștere aeriană în apropierea frontierei de stat a Rusiei în ultima săptămână, a informat vineri ziarul Krasnaya Zvezda al Ministerului Apărării.

Infografiile ziarului arată că 41 de avioane derecunoaştere străine și trei drone au efectuat misiuni aeriane de-a lungul frontierelor de stat ale Rusiei în ultima săptămână. Toate zborurile avioanelor străine au fost urmărite de stațiile radar rusești, transmite TASS.

La 6 octombrie, sistemele rusești de control al spațiului aerian au detectat patru ținte aeriene care se apropiau de granița de stat a Federației Ruse peste apele neutre ale Mării Negre, susţin ruşii. Pentru a identifica țintele aeriene și a preveni încălcarea frontierei, un avion Su-27 al Forțelor de Apărare Aeriană din Districtul Militar sudic a fost ridicat. Echipajul luptătorului rus a identificat țintele aeriene ca fiind o aeronavă de recunoaștere strategică RC-135, două avioane Typhoon și o „cisternă” aeriană KS-3 a Forțelor Aeriene din Marea Britanie. Aeronavele au fost escortate peste Marea Neagră, transmite Krasnaya Zvezda

Citește și: Un avion de vânătoare rusesc Su-30SM a interceptat două aeronave ale unor state membre NATO deasupra Mării Negre

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy