Radarele ECRS Mk devin noua modă în echiparea avioanelor Eurofighter Typhoon. Contract de 300 milioane de dolari pentru Leonardo

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

Producătorul de tehnică militară din Italia, Leonardo, a anunțat semnarea unor contracte în valoare de aproximativ 300 de milioane de dolari cu concernul HENSOLDT, din Germania, care îi vor permite să joace un rol important în dezvoltarea și livrarea radarului cu scanare electronică ECRS Mk1 (European Common Radar System Mk1) pentru avioanele Typhoon comandate de Germania și Spania.

Mai exact, Leonardo se va ocupa cu dezvoltarea de noi capabilități de bandă largă și va furniza componentele esențiale pentru noul sistem de antenă a radarului APSC (Antenna Power Supply & Control), inclusiv procesoarele aferente.

Producătorul din Italia este deja certificat pentru proiectarea radarului ECRS Mk0 - radar care stă la baza versiunii Mk1 și care a fost comandat de Kuweit și Qatar - și a fost însărcinat de către Marea Britanie cu proiectarea versiunii ECRS Mk2 pentru flota de Eurofighter Typhoon a Forțelor Aeriene Regale.

HENSOLDT, pe de altă parte, este autoritatea de proiectare a radarului ECRS Mk1, în timp ce Airbus Defence & Space se ocupă de integrarea acestuia în Eurofighter.

Colaborarea strânsă în acest proiect este considerată reprezentativă pentru parteneriatul puternic dezvoltat de cele două companii din domeniul sistemelor de război electronic.

 

126 de Eurofighter Typhoon vor dispune de noile radare ECRS Mk1

 

Radarul ECRS Mk1, destinat celor 126 de avioane Eurofighter Typhoon din flotele aeriene germană și spaniolă, integrează un receptor digital multicanal și noi module de emițătoare de bandă largă, îmbunătățind astfel caracteristicile versiunii MK0.

Pe lângă producția de antene propriu-zise, elemente pentru sistemul de antenă și procesoare, HENSOLDT i-a atribuit companiei Leonardo și dezvoltarea componentei de bandă largă, care va permite extinderea razei de acțiune și creșterea preciziei de localizare a radarului ECRS Mk1.

Primul radar ECRS Mk1 va fi produs în 2025.

Pentru versiunea ECRS Mk2, cu antenă multifuncțională, Leonardo colaborează cu BAE Systems. Proiectul ECRS Mk2 este finanțat de Regatul Unit și sprijinit de Italia, în acest sens fiind creată  Echipa comună industrială ECRS Mk2.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel