Rachetele rusești au distrus un pod strategic din Ucraina, împărțind regiunea Odesa în două părți și blocând Bugeacul între Nistru și Dunăre

Ionel Copcea |
Data publicării:

În ultimele zile, trupele ruse au declanșat o serie de operații, care au drept scop distrugerea infrastructurii militare și civile din Ucraina, pentru a împiedica asistența militară occidentală să ajungă la Forțele Armate ucrainene.

Între altele, pe 26.04.2022, militarii ruși au executat un atac cu rachete, prin care au împărțit, practic, Regiunea Odesa în două părți, blocând Basarabia de Sud (Bugeacul) între Nistru și Dunăre. În urma atacului, a fost distrus podul mixt de cale ferată și auto din Zatoka, la granița dintre Marea Neagră și estuarul Nistrului.

Podul, care a suferit pagube serioase, este o facilitate importantă de transport și infrastructură, deoarece este singura rută ce trece pe teritoriul Ucrainei și de-a lungul căreia se poate ajunge de la Odesa la Belgorod-Dnestovsky, Reni, Izmail, Kiliya, Bolgrad și alte așezări din Basarabia de Sud.

 

Locuitorii din Odesa se tem mai degrabă de un atac terestru decât de un desant maritim

 

Potrivit mass-media din Ucraina, locuitorii din Regiunea Odesa nu se tem de debarcarea desantului maritim de către armata rusă în zonă. Aceștia consideră că minele marine, fortificațiile și bateriile de rachete de coastă, precum și sistemul puternic de apărare antiaeriană moștenit de la fosta URSS vor împiedica acest lucru. Mai degrabă le este frică de posibilitatea unui atac terestru din Transnitria sau din Nikolaev. De aceea, pierderea podului este considerată una importantă, deoarece acesta putea fi folosit la evacuarea populației, la transferul de întăriri din Basarabia de Sud sau la acordarea de asistență militară occidentală din România, dacă Bucureștiul va accepta să facă acest lucru.

Comentariul autorului: Probabil, podul de la Zatoka a fost transformat în țintă pentru trupele ruse după ce, în ultimul timp, pe acesta s-a intensificat traficul feroviar de mărfuri.

Potrivit surselor rusești, transporturile destinate trupelor și cetățenilor ucraineni proveneau dintr-unul dintre porturile fluviale moldovenești de pe Dunăre.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel