Rachetele ATACMS care au lovit duminică portul Sevastopol ar fi scufundat corveta ”Zyklon”

Corveta ”Zyklon” / Serviciul de Presă al șefului Republicii Crimeea, via flot.com
Corveta ”Zyklon” / Serviciul de Presă al șefului Republicii Crimeea, via flot.com

În noaptea de 18 spre 19 mai, Forțele ucrainene au atacat ținte militare rusești din Crimeea ocupată de ruși. Exploziile puternice au răsunat în Sevastopol, dar rușii susțin că nu au fost pagube importante sau victime.

O serie de clădiri rezidențiale din Sevastopol au fost avariate din cauza atacului din noaptea de 19 mai, dar nu au fost victime, a spus guvernatorul impus de Rusia al Sevastopolului.

Nouă rachete ATACMS au fost doborâte peste Crimeea și o dronă a fost distrusă, mai spune oficialul.

Totuși, trei rachete ATACMS ar fi lovit debarcaderul din Sevastopol și a avariat grav o navă, dar informația nu a fost confirmată oficial de ruși.

 

ATACMS ar fi lovit corveta ”Zyklon”

 

Inițial, așa cum a relatat și DefenseRomania, s-a crezut că este vorba despre dragatorul de mine Kovrovets. Totuși, ținta a fost o altă navă a Flotei ruse de la Marea Neagră - corveta ”Zyklon”, o navă purtătoare de rachete care ar fi putut fi grav avariată sau scufundată, scriu publicațiile ucrainene, care citează canalul de Telegram rus ASTRA, dar și canalul ucrainean„Vântul Crimeei”.

Trei rachete ATACMS au lovit debarcaderul din Sevastopol, unde era ancorată nava rusă de rachete „Zyklon” care s-ar fi scufundat. Acest lucru a fost raportat de canalul rus ASTRA, care face referire la surse din serviciile de urgență din Crimeea anexată.

În fotografiile din 17 mai, Zyklon se afla la 200 de metri est de nava Korokovets. În plus, clădirea care se află în apropierea locului în care se afla corveta ”Zyklon” pe 17 mai a fost avariată. Informații mai precise vor veni când apar imagini noi.

Sursele citate de canalul rus de Telegram au confirmat informațiile despre atacul asupra navei „Zyklon”, care apăruse anterior.

„Conform datelor noastre, cel puțin 12 rachete ATACMS au atacat Sevastopolul în noaptea de 19 mai, 9 dintre ele au fost doborâte. 3 au lovit debarcaderul unde se afla micul navă de rachete „Zyklon”. Nava sa scufundat”, – se spunea în mesaje

La rândul lor, ucrainenii se feresc să dea ca sigură lovirea navei ”Zyklon”, fiind probabil în plin proces de culegere a datelor privind evenimentul de duminică.

Astfel, șeful centrului de presă al forțelor de apărare din sudul Ucrainei, Dmitri Pletenchuk, nu a exclus faptul că a fost lovit ”Zyklon”. Potrivit acestuia, „există posibilitatea ca flota Mării Negre să-și fi pierdut ultimul purtător de rachete de croazieră în Crimeea”, care este corveta Zyklon. Cu toate acestea, Pletenchuk a subliniat că informația „nu a fost încă confirmată”.

Din punct de vedere al militar, o navă de rachete mică este o țintă mai importantă decât un dragător de mine din cauza sarcinilor pe care le îndeplinește. La bordul navei se află un sistem de rachete de apărare antiaeriană Pantsir-M și arme radar moderne.

Nava, care face parte din Project 22800 (cod „Karakurt”), este echipată cu sisteme pentru rachete Onyx și Kalibr-NK, așa cum arată site-ul rusesc flot.com.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel