Încă o zi proastă pentru Flota rusă, care mai pierde o navă în Marea Neagră: Dragorul maritim Kovrovets

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Navale ucrainene au informat, pe 19 mai, că în cadrul loviturilor executate pe timpul nopții au „distrus” dragorul maritim rus Kovrovets, contrazicând totodată afirmațiile venite din partea unor surse ruse potrivit cărora apărarea antiaeriană rusă a respins toate loviturile executate asupra Crimeei.

În cursul dimineții, sursele militare de la Moscova au informat doar că au doborât deasupra Crimeei nouă rachete cu rază lungă de acțiune ATACMS și o dronă.

Oficialul rus Mihail Razvojaev, procuror la Sevastopol, a declarat în jurul miezului nopții că apărarea antiaeriană funcționează în oraș și că “nu au fost înregistrate daune aduse infrastructurii civile”, în timp ce Ministerul rus al Apărării nu a reacționat încă la anunțul Kievului privind reușita loviturilor.

“În această seară, Forțele de Apărare ale Ucrainei au distrus un dragor maritim al Marinei Ruse Proiect 266-M „Kovrovets”. Forțele Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei, împreună cu camarazii lor, continuă să ne apropie de victorie”, se precizează în comunicatul publicat pe canalul de Telegram al Serviciului de relații publice al Comandamentului Forțelor Navale ale Ucrainei.

De asemenea, informația a fost publicată și pe conturile de pe rețeaua X ale Ministerului ucrainean al Apărării.

Acțiunea demonstrează continuarea campanie ucrainene de slăbire a capacității de luptă a Flotei Ruse din Marea Neagră prin lovirea sistematică a navelor de luptă ale acesteia. După o serie lungă de lovituri de succes ucrainene -  soldată cu transferarea navelor de luptă ale Flotei Ruse din Marea Neagră de la  Sevastopol la Novorosiisk - în aprilie, Forțele Navale ucrainene au anunțat că au lovit inclusiv nava de salvare Kommuna, cea mai veche navă aflată încă în serviciul Forțelor Navale ruse.

Potrivit unei analize recente a Centrului de comunicații strategice al Forțelor Armate ale Ucrainei, la începutul lunii februarie 2024, 33% din navele de luptă ale Flotei Ruse de la Marea Neagră erau “dezactivate”, dintre care 24 de nave și un submarin.

Dragorul Kovrovets, cu un echipaj de 68 de persoane, face parte din clasa navelor de luptă ruse cu capacitatea de detectare a minelor marine la distanțe de până la 150 de metri adâncime, echipate cu două tunuri navale AK-230M de 30 mm și cu un radar Lynx de înaltă rezoluție. Potrivit site-ului flotei ruse, cele 40 de nave care aparțin acestei clase au fost construite între anii 1963 și 1971.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel