Rachetele antitanc Javelin ar putea fi fabricate și în India

Eduard Pascu |
Data publicării:
Javelin
Javelin

Raytheon și Lockheed Martin s-au asociat într-un Joint Venture pentru a produce rachetele antitanc Javelin în India, transmite defence blog.

Compania comună Javelin a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Bharat Dynamics Limited (BDL) pentru a explora coproducția sistemului de rachete antitanc Javelin pentru a îndeplini potențialele cerințe viitoare ale Ministerului Apărării din India.

„Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu BDL, un important producător de sistem de arme ghidate, pentru a evalua posibilitatea producerii de Javelin în India”, a declarat David Pantano, vicepreședintele Javelin Joint Venture. „Cu cele 50 de ani de experiență ale BDL, combinate cu fiabilitatea și performanța dovedită a lui Javelin, suntem încântați să vedem cum acest parteneriat va susține nevoile Ministerului Apărării din India”, a mai spus Pantano.

Javelin este un sistem versatil de arme de precizie și multi-țintă, portabil sau montat pe o platformă. Folosind tehnologia de ultimă generație „trage-și-uită” este capabil să lovească ținte de până la 4 kilometri distanță în orice condiții meteo. Traiectoria optimizată a lui Javelin, ghidarea automată și capacitatea de penetrare ridicată oferă performanțe inegalabile împotriva blindajelor grele și ușoare în toate condițiile meteorologice. 

Javelin este în prezent în serviciu în 18 țări aliate. Compania comună Javelin a produs peste 45.000 de lovituri atât pentru militarii americani, cât și pentru cei străini. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel