Rachete trase din Gaza spre Tel Aviv! Netanyahu își scurtează vizita în SUA și promite că Israelul ”va risposta cu forță”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, aflat la Washington, a anunţat luni că îşi scurtează vizita în SUA în urma atacului cu rachete produs în cursul nopţii dinspre Fâşia Gaza, soldat cu cinci răniţi, şi a promis că Israelul 'va riposta cu forţă'.

'Un atac criminal a fost comis împotriva statului Israel, iar noi îi vom răspunde cu forţă', a declarat premierul, într-o declaraţie video difuzată de biroul său de presă.

'Am decis, având în vedere evenimentele de securitate, să-mi scurtez vizita în Statele Unite. În câteva ore, mă voi întâlni cu preşedintele Trump şi, imediat după aceea, voi reveni în Israel pentru a conduce îndeaproape operaţiunile noastre', a adăugat şeful guvernului israelian.

O rachetă a lovit în cursul nopţii de duminică spre luni o casă din localitatea Mishmeret, la nord de Tel Aviv, provocând un incendiu în care cinci persoane au suferit răni uşoare, au anunţat poliţia şi serviciile de urgenţă.

Mishmeret est situat la mai mult de 80 km de Fâşia Gaza, o distanţă atinsă rar de tiruri de rachete trase din enclava palestiniană.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se afla în momentul atacului la Washington, unde urma să se întâlnească luni şi marţi cu preşedintele american Donald Trump.

Netanyahu este în plină campanie electorală pentru alegerile legislative anticipate ce vor avea loc la data de 9 aprilie.

Tirul din cursul nopţii de duminică spre luni a survenit după ce două rachete au fost trase din Gaza spre zona Tel Avivului la 14 martie, când nu au fost semnalaţi răniţi.

În replică, Israelul a întreprins circa o sută de lovituri împotriva poziţiilor Hamas, inclusiv asupra unui important punct de fabricare de rachete, a indicat armata. Patru palestinieni au fost răniţi în aceste atacuri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel