Rachete de croazieră Kalibr, pregătite pentru noi atacuri în Ucraina. Rușii au patru nave în Marea Neagră și folosesc tacticile aplicate în ajunul bătăliei de la Kursk

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit unor surse de informații ucrainene, pe 09.05.2023, în Marea Neagră se aflau 14 nave rusești. Patru dintre acestea sunt purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr și ar putea pregăti un nou atac asupra unor ținte terestre de pe teritoriul Ucrainei.

După cum au precizat sursele ucrainene, gruparea navală rusească din Marea Neagră poate să lanseze la o salvă 32 de rachete Kalibr.

În ultimele zile, forțele ruse și-au intensificat semnificativ eforturile de a lovi instalațiile militare ucrainene. După toate probabilitățile, acest lucru este făcut pentru a perturba contraofensiva ucraineană.

Experții militari spun deja că armata rusă folosește acum aceleași tactici ca armata sovietică în ajunul bătăliei de la Kursk, cea mai mare bătălie cu tancuri din istorie. Atunci, trupele ruse aflate sub comanda lui Rokosovski au primit informații despre începerea unei ofensive majore a Wehrmacht-ului. Pentru perturbarea acesteia, armata rusă a lansat o lovitură preventivă de artilerie asupra pozițiilor germane.

Acum, militarii ruși folosesc întregul set de arme aflate în dotare. Atacurile asupra locurilor de concentrare a personalului și echipamentelor armatei ucrainene sunt efectuate cu drone kamikaze și baterii de artilerie. În plus, aviația și marina rusă lucrează activ, lansând atacuri succesive.

Probabil că acesta este și unul dintre motivele pentru care ofensiva atât de mediatizată a armatei ucrainene încă nu a început.

Comentariul autorului: Ultimul atac cu rachete de croazieră din Marea Neagră asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei a fost executat de trupele ruse în seara zilei de 08.05.2023. După cum susțin reprezentanții ucraineni, opt rachete de tip Kalibr au fost doborâte de apărarea antiaeriană.

De asemenea, în noaptea de 09 mai, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au lansat noi atacuri cu rachete de croazieră H-101 și H-555, de la bordul bombardierelor strategice Tu-95MS. Partea ucraineană a anunțat, de asemenea, interceptarea a 15 rachete de acest tip.

Astfel, oficialii de la Kiev susțin că au fost doborâte 23 dintr-un total de 25 de rachete de croazieră lansate de forțele rusești.

Cu o noapte înainte (07/08 mai), apărarea antiaeriană ucraineană ar fi doborât un număr record de 35 de drone rusești de tip Geran-2, atingând un procent al loviturilor de 100%.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel