Rachetă Novator 9M729. SUA acuză Rusia de ”falsificarea datelor” sistemului

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Conferința de presă comună a Ministerului Apărării și Ministerului de Externe de la Msocova nu a convins SUA că racheta 9М729 corespunde standardelor Tratatului INF.

Reprezentantul Ambasadei SUA la Moscova, Andrea Kalan, a declarat că reprezentanții SUA și NATO nu au mers la acest briefing deoarece consideră că Moscova a mai recurs la un fake pentru a camufla încălcarea tratatului INF, informează portalul deschide.md care citează publicația rusă rbc.ru.

„Întrucât prezentarea rachetei s-a făcut de către Rusia, atunci reprezentanții Moscovei au încercat să prezinte informații ce ar demonstra că aceasta corespunde standardelor Tratatului INF", a subliniat Kalan.

Reprezentantul ambasadei SUA a mai adăugat că Rusia nu mai poate ascunde faprul că deja a testat această rachetă pe o rază peste 500 de km, cee a ce contravine Tratatului INF.

 

SUA au dat Rusiei un ultimatum

 

Anterior, SUA a informat Rusia despre faptul cum poate fi păstrat Tratatul.

Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că racheta 9M729 este de fapt racheta 9M726 modernizată, a cărei rază de acțiune nu depășește 480 de km.

SUA şi NATO acuză Rusia de încălcarea acestui tratat prin dezvoltarea noii sale rachete de croazieră Novator 9M729, cunoscută şi sub numele de cod SSC-8. Moscova respinge acuzaţiile.

Washingtonul a dat Rusiei un ultimatum de 60 de zile pentru a se conforma prevederilor pactului, prin distrugerea noii rachete, avertizând că în caz contrar nu se va mai considera a fi parte a acestui acord începând din data de 2 februarie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel