Racheta CAMM dezvoltată de MBDA va consolida capabilitatea de apărare a distrugătoarelor Type 45 ale Marinei Regale

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursa foto: MBDA
Sursa foto: MBDA

MBDA a primit un număr de contracte pentru a îmbunătăți în mod semnificativ capabilitatea de apărare antirachetă și antiaeriană a celor șase distrugătoare Type 45 ale Royal Navy.

CAMM (Common Anti-Air Modular Missile) va fi în premieră asociată cu un sistem de comandă și control Sea Viper (C2) actualizat. CAMM oferă o capabilitate superioară de auto-apărare și de apărare a navelor din apropiere și va completa Aster 30, consolidând sistemul de apărare antiaeriană al Marinei Regale, se arată într-un comunicat al companiei.

Montarea CAMM pe distrugătoarele Type 45 va crește cu 50% numărul de rachete antiaeriene disponibile. Vor fi instalate și 24 de celule de lansare suplimentare, iar sistemul Sea Viper C2 va fi actualizat pentru o mai mare putere de procesare.

Cele 48 de celule Sylver existente pe Type 45 vor fi astfel destinate exclusiv rachetei Aster 30 cu rază mai mare de acțiune, care este, de asemenea, modernizată. Acest lucru înseamnă că această rachetă va rămâne în serviciu în toată perioada în care distrugătoarele Type 45 vor fi operaționale.

CAMM a fost deja livrată atât Armatei Britanice, cât și Marinei Regale, ca interceptor al sistemelor de apărare aeriană cu baza la sol (GBAD) și naval (NBAD), permițând acestor servicii să folosească o rezervă comună de rachete.

În serviciu pe fregatele modernizate Type 23 ale Marinei Regale, CAMM va fi montată în viitor și pe Type 26 și Type 31. Familia CAMM a avut succes rapid în rândul clienților internaționali, Canada și Brazilia fiind printre ultimele țări care au comandat racheta anul acesta.

MBDA este singurul grup european capabil să proiecteze și să producă rachete și sisteme de rachete care corespund în totalitate nevoilor operaționale curente și viitoare ale celor trei forțe armate (terestră, navală și aeriană).

Cu o prezenţă importantă în cinci ţări europene şi în SUA, MBDA a obţinut în 2020 venituri de 3,6 miliarde de euro, cu un registru de comenzi de 16,6 miliarde de euro. În total, grupul oferă o gamă de 45 de sisteme de rachete și contramăsuri operaţionale deja şi peste 15 alte tipuri aflate în curs de dezvoltare.

MBDA este deținut împreună de Airbus (37,5%), BAE Systems (37,5%) și Leonardo (25%).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel