R.Moldova - NATO, cooperare în domeniul combaterii riscurilor de securitate emergente

S.I. Catalin / 03 oct 2018 / 13:44

Cooperarea Republicii Moldova cu NATO în domeniul combaterii riscurilor de securitate emergente a fost discutată, la Bruxelles, de ambasadorul Lilian Darii cu adjunctul Secretarului General NATO, responsabil de domeniul respectiv, dr. Antonio Missiroli. 

În cadrul discuției, interlocutorii au abordat subiecte privind cooperarea Republica Moldova-NATO, inclusiv implementarea Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova-NATO și a Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare și, în particular, cooperarea în domeniul combaterii riscurilor de securitate emergente, potrivit Deschide.md.

Șeful Misiunii Republicii Moldova la NATO a apreciat contribuția importantă a Alianței la consolidarea capacităților naționale de apărare, într-un mediu de securitate dinamic, caracterizat de noi provocări și amenințări.

De asemenea, ambasadorul Lilian Darii a exprimat gratitudine pentru asistența acordată Republicii Moldova în implementarea proiectelor prin intermediul Programului Știință pentru Pace și Securitate, în domenii precum securitatea cibernetică, dezvoltarea capacităților de atenuare a riscurilor factorilor biologici, etc. Cu acest prilej, a fost reconfirmat interesul autorităților de la Chișinău de a consolida și extinde cooperarea cu Alianța în domeniile de interes.
 
La rândul său, oficialul NATO a apreciat parteneriatul cu Republica Moldova și a reconfirmat angajamentul și deschiderea Alianței de a consolida cooperarea cu țara noastră în cadrul actualelor proiecte de cooperare cu NATO, precum și de a examina noi oportunități de valorificare a parteneriatului.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy