Armistițiul în Gaza va începe vineri. Hamas confirmă că înțelegerea cu Israelul va dura 4 zile

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Un armistițiu între Israel și Hamas în Gaza va începe vineri la ora 7 dimineața, primul lot de ostatici urmând să fie eliberat la ora 16:00, a declarat joi un purtător de cuvânt al ministerului de externe al statului Qatar.

 

Armistițiul va include o încetare a focului cuprinzătoare atât în ​​nordul, cât și în sudul Fâșiei Gaza, a declarat Majed Al-Ansari reporterilor la Doha, adăugând că palestinienii vor fi, de asemenea, eliberați din închisorile israeliene ca parte a acordului.

Au fost convenite listele civililor care urmează să fie eliberați din Gaza, a spus Ansari.

Armistițiul va dura patru zile, timp în care toate acțiunile militare ale Brigăzilor al-Qassam, aripa armată a Hamas și forțele israeliene vor înceta, se adaugă declarația.

Potrivit Hamas, „aeronavele ostile” ar opri complet zborurile peste sudul Fâșiei Gaza și, de asemenea, ar înceta să zboare timp de șase ore zilnic, de la 10:00 la 16:00, peste orașul Gaza și zonele de nord. 

Prima pauză din războiul de șapte săptămâni este menită să fie însoțită de eliberarea a 50 de femei și copii ostatici capturați de militanții care au atacat Israelul pe 7 octombrie, în schimbul a 150 de deținuți palestinieni din închisorile israeliene.

Israelul a spus că armistițiul ar putea dura peste primele patru zile, atâta timp cât militanții eliberează cel puțin 10 ostatici pe zi.

Ansari a spus că Qatarul speră să negocieze un acord ulterior pentru eliberarea de ostatici suplimentari din Gaza până în a patra zi a armistițiului.

Israelul a primit o listă inițială de ostatici care urmează să fie eliberați din Gaza, planificată să aibă loc după ce vineri va avea loc încetarea focului cu Hamas, a anunțat joi biroul premierului israelian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel