Putin: Cine va îndrăzni să atace Rusia va avea soarta Germaniei naziste. Putem repeta scenariu

Tudor Curtifan / 10 Martie 2020 / 09:48

În retorica Kremlinului din ultimii ani, președintele rus Vladimir Putin a transmis un mesaj în cadrul unui interviu acordat publicației Tass.

Putin spune că țara sa este pregătită să repete scenariul din cel de-al Doilea Război Mondial. Declarația e făcută în contextul în care nu există nicio amenințare reală la adresa Federației Ruse.

Președintele rus a făcut referire la faptul că Moscova a reușit să învingă trupele celui de-al Treilea Reich, după ce Hitler l-a trădat pe Stalin, aliatul său de la acea vreme, și a demarat pe 22 iunie 1941, ceea ce istoriografia consemnează Operațiunea Barbarossa (invadarea Uniunii Sovietice).

Potrivit sursei citate, Vladimir Putin a precizat că Rusia e pregătită să răspundă oricărui agresor care va îndrăzni să repete atacul Germaniei naziste.

Fără să menționeze sursa, Putin a făcut referire la un verset biblic celebru din Sfânta Evanghelie după Matei, când Iisus a amintit că „cel ce ridică sabia, de sabie va pieri”, cuvinte folosite și de președintele rus.

„Uniunea Sovietică a fost supusă unui atac îngrozitor din partea Germaniei naziste, atac care nu poate fi iertat. Noi am pierdut 27 de milioane de oamenie. Nicio altă țară din lume nu a suferit o pierdere atât de mare. Deci, dacă cineva îndrăznește vreodată să încerce așa ceva din nou (n.r. - atac împotriva Rusiei) noi putem repeta scenariul”, a precizat Putin.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy