Putin: Cine va îndrăzni să atace Rusia va avea soarta Germaniei naziste. Putem repeta scenariu

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

În retorica Kremlinului din ultimii ani, președintele rus Vladimir Putin a transmis un mesaj în cadrul unui interviu acordat publicației Tass.

Putin spune că țara sa este pregătită să repete scenariul din cel de-al Doilea Război Mondial. Declarația e făcută în contextul în care nu există nicio amenințare reală la adresa Federației Ruse.

Președintele rus a făcut referire la faptul că Moscova a reușit să învingă trupele celui de-al Treilea Reich, după ce Hitler l-a trădat pe Stalin, aliatul său de la acea vreme, și a demarat pe 22 iunie 1941, ceea ce istoriografia consemnează Operațiunea Barbarossa (invadarea Uniunii Sovietice).

Potrivit sursei citate, Vladimir Putin a precizat că Rusia e pregătită să răspundă oricărui agresor care va îndrăzni să repete atacul Germaniei naziste.

Fără să menționeze sursa, Putin a făcut referire la un verset biblic celebru din Sfânta Evanghelie după Matei, când Iisus a amintit că „cel ce ridică sabia, de sabie va pieri”, cuvinte folosite și de președintele rus.

„Uniunea Sovietică a fost supusă unui atac îngrozitor din partea Germaniei naziste, atac care nu poate fi iertat. Noi am pierdut 27 de milioane de oamenie. Nicio altă țară din lume nu a suferit o pierdere atât de mare. Deci, dacă cineva îndrăznește vreodată să încerce așa ceva din nou (n.r. - atac împotriva Rusiei) noi putem repeta scenariul”, a precizat Putin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel