Putin vrea un statut special pentru Transnistria, dar nu spune nimic de trupele ruse aflate ilegal acolo

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin și Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin și Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării. Sursă foto: Kremlin

Federația Rusă pledează în continuare pentru găsirea unui consens asupra problemei transnistrene, cu respectarea integrității teritoriale și a suveranității R. Moldova. Declarațiile au fost făcute astăzi de către Vladimir Putin în cadrul ceremoniei de înmânare a scrisorilor de acreditare a mai multor ambasadori la Moscova, inclusiv a ambasadorului R. Moldova, Vladimir Golovatiuc.

Vom promova în continuare identificarea unei soluții juste pentru problema transnistreană. Pledăm pentru găsirea unui consens privind un statut special, fiabil și garantat al Transnistriei, respectând în același timp suveranitatea și asigurând integritatea teritorială a R. Moldova”, a spus Putin, potrivit portalului Deschide.md, care citează agenția de presă rusă TASS.

Vorbind despre relațiile cu Moldova, Putin a reamintit că acestea sunt construite pe tradițiile de prietenie și valorile spirituale comune care leagă cele „două popoare”.

„Anul acesta va marca cea de-a douăzecea aniversare a tratatului bilateral fundamental de prietenie și cooperare", a adăugat el.

Putin nu a spus nimic despre Grupul Operativ de Trupe Ruse care se află ilegal în regiunea transnistreană și care încalcă suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova. 

Amintim că astăzi ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck Hogan, a declarat că rezolvarea conflictului transnistrean joacă un rol foarte important pentru SUA în Republica Moldova. Abordarea americană a rezolvării acestui conflict ține de faptul că Transnistria trebuie să fie sub control administrativ al Chișinăului, al Guvernului Republicii Moldova. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel