Putin: Ucrainenii și rușii sunt un singur popor. Președintele rus denunță ... „uciderea în stradă” a opozanților

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Aflat la cea de-a 18-a conferință anuală cu publicul, președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre tensiunile dintre Ucraina și Rusia.

Potrivit celor de la Digi 24, care citează The Moscow Times, Vladimir Putin a subliniat că ucrainenii și rușii sunt un singur popor și a denunțat politica neprietenoasă a autorităților de la Kiev, dar și ... „uciderea în stradă” a opozanților.

„Nu cred că poporul ucrainean este neprietenos. Cred că, în general, ucrainenii și rușii sunt un singur popor", a spus Vladimir Putin, precizând, însă, că „actuala conducere a Ucrainei este în mod clar neprietenoasă cu Rusia”.

„Unii oameni sunt trimiși în închisoare, unii sunt puși sub arest la domiciliu, iar alții sunt uciși în stradă", a declarat președintele rus, într-o posibilă referire la deputatul ucrainean Viktor Medvedchuk, apropiatul de regimul de la Kremlin, care este în prezent arestat la domiciliu în Ucraina pe baza acuzațiilor de trădare, amintește sursa citată.

Interesantă remarca lui Vladmir Putin, în contextul în care, pe 27 februarie 2015, Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, unul din criticii cei mai vocali ai preşedintelui rus, a fost asasinat în timp ce traversa un pod în centrul Moscovei, foarte aproape de zidurile Kremlinului.

Nemţov lucrase la un raport privind implicarea Rusiei în conflictul din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel