Putin: SUA amplifică riscul unui conflict atomic

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a pledat luni pentru reluarea negocierilor cu Statele Unite pentru evitarea iniţierii unei curse a înarmării după anularea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), acuzând Washingtonul de amplificarea riscurilor unui conflict atomic.

"În opinia noastră, acţiunile Statelor Unite, care au condus la încheierea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare vor conduce inevitabil la subminarea întregii arhitecturi mondiale de securitate, inclusiv a Tratatului forţelor strategice ofensive şi a Tratatului de Neproligerare Nucleară. Acest scenariu înseamnă reluarea unei curse a înarmării", a declarat Vladimir Putin, conform unui comunicat al Kremlinului.

 

Putin regretă decizia Statelor Unite și spune că acestea au complicat grav situația în lume

 

"Rusia regretă faptul că retragerea unilaterală a SUA din Tratatul INF sub anumite pretexte (...) a complicat grav situaţia în lume, generând riscuri fundamentale pentru toată lumea. În loc să existe o discuţie conceptuală asupra problemelor internaţionale, Statele Unite au ignorat pur şi simplu mulţi ani de eforturi pentru reducerea probabilităţii unui conflict de amploare, inclusiv cu arme nucleare", a subliniat liderul de la Kremlin.

"Pentru evitarea unei situaţii de haos, trebuie să reanalizăm toate posibilele consecinţe periculoase şi să iniţiem un dialog fără ambiguităţi. Rusia consideră că este necesară reluarea fără întârzieri a negocierilor complete pentru garantarea stabilităţii şi securităţii strategice. Noi suntem pregătiţi pentru acest lucru", a insistat Vladimir Putin, citat de agenţia Tass şi de cotidianul Le Figaro, potrivit Mediafax.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel