Putin compară vaccinurile Rusiei cu armele de asalt Kalașnikov. Moscova se laudă cu cele mai sigure seruri din lume

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin, în timp ce inspecta o armă de asalt Kalașnikov. Sursă foto: Kremlin.ru
Președintele rus Vladimir Putin, în timp ce inspecta o armă de asalt Kalașnikov. Sursă foto: Kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin a comparat vaccinurile rusești cu puștile de asalt Kalașnikov. Liderul de la Kremlin consideră că vaccinurile sunt la fel de fiabile ca celelbrele arme iar serurile Rusiei sunt cele mai sigure din lume.

Vladimir Putin precizează că vaccinurile rușilor sunt nu sigure și de încredere. Potrivit celor de la RIA Novosti, Putin a citat un „expert european” și a comparat vaccinurile cu armele de asalt Kalanșnikov. El alăudat și vaccinul „Sputnik Light”.

În opinia președintelui rus, medicamentația Moscovei împotriva Covid-19, inclusiv vaccinurile, sunt la fel de sigure precum puștile de asalt Kalașnikov. „Nu am spus-o eu, a spus-o un expert european, dar cu siguranța are dreptate”, a precizat Putin.

Potrivit acestuia, drogurile rusești sunt „la fel de fiabile ca o pușcă de asalt Kalashnikov”. „Nu am spus-o, a spus-o unul dintre experții europeni și cred că are cu siguranță dreptate. Simplă și fiabilă ca o pușcă de asalt Kalashnikov ", a menționat președintele.

Amintim că Rusia a anunţat că a omologat versiunea ''Light'' a vaccinului său anti-COVID-19 Sputnik V, noul ser fiind administrat într-o doză unică, faţă de două doze în cazul Sputnik V.

''Sputnik Light'' are o eficacitate de 79,4%, faţă de 91,6% în cazul versiunii vaccinului administrat în două doze, potrivit rușilor.

În ceea ce privește medicamentația, potrivit Agerpres, care citează TASS şi RBC.ru, lista posibilelor medicamente pentru tratarea infecţiei cu coronavirus în Federaţia Rusă include cinci medicamente: Favipiravir, Remdesivir, imunoglobulină umană împotriva COVID-19, Interferon alfa şi Umifenovir, conform acestei noi actualizări - a 11-a de la izbucnirea pandemiei cu un an în urmă - a recomandărilor temporare ale Ministerului rus al Sănătăţii pentru prevenirea, diagnosticarea şi tratamentul COVID-19. Ministerul a inclus "CoviVac" şi "Sputnik Light" ca mijloace de profilaxie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel