Putin și Lukașenko, a doua întrevedere în 24 de ore. ”Discuțiile sunt în principal despre economie”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Vladimir Putin o nouă întrevedere cu Alexandr Lukașenko, în încercarea sa de a-l convinge pe dictatorul de la Minsk să participe mai activ în războiul împotriva Ucrainei.

Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu omologul său din Belarus, Alexandr Lukașenko , de două ori în ultimele 24 de ore pentru a „finaliza multe probleme”, a informat agenția de știri din Belarus, Belta.

Liderul de la Kremlin are acum o atitudine complet schimbată față de Lukașenko, prin comparație cu întâlnirea celor doi lideri, din 2020. Atunci, președintele Lukașenko venea spășit la Soci, în contextul protestelor din Belarus, pentru a cere ajutorul fratelui mai mare.

Cele două întâlniri dintre cei doi lideri: întrevederea din septembrie 2020 / întâlnirea din 27 decembrie 2022 

Întâlnirile au avut loc la Sankt Petersburg, la micul dejun în această dimineață la Muzeul Rus și la summitul informal al Comunității Statelor Independente (CSI) de ieri seară, a informat agenția.

Lukașenko nu a oferit prea multe detalii despre subiectele abordate în timpul discuțiilor cu omologul său rus.

„Ieri am discutat multe subiecte nu doar la ceai, ci și noaptea târziu, când ne întorceam acasă.

Câteodată e nevoie de ani pentru ca unele țări să discute atâtea lucruri într-un timp atât de scurt. Între timp, seara punem punctul pe „i”, continuând dialogul nostru de la Minsk, pentru că discuțiile sunt în principal despre economie. Vă mulțumesc că multe probleme au fost închise ieri", a spus Lukașenko.

Putin l-a invitat pe Lukașenko la micul dejun în această dimineață pentru a discuta despre „relațiile bilaterale” și alte probleme importante, a informat Belta.

„Deși suntem în permanență în contact, din când în când apar unele probleme și trebuie să ne ocupăm de ele și să luăm deciziile necesare pentru a le rezolva într-un mod mai eficient”, a spus Putin.

 

Lavrov: „Fie Ucraina ne va îndeplini propunerile, fie armata rusă va decide totul”

 

”Propunerile Moscovei pentru rezolvarea problemelor din Ucraina sunt cunoscute la Kiev, iar Ucraina fie le va îndeplini pentru binele său, fie armata rusă va decide asupra acestui lucru”, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov pentru agenția de presă Tass.

Oficialul Moscova numește invadarea Ucrainei o „operație militară specială” de „demilitarizare” și „denazificare” a vecinului său. Kievul și aliații săi occidentali o numesc agresiune în stil imperial care vizează stăpânirea țării, amintește Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel