Putin se oferă să ajute la soluționarea crizei migranților de la granița dintre Polonia și Belarus

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin, la expoziția de armament MAKS 2021. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin, la expoziția de armament MAKS 2021. Sursă foto: Kremlin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat duminica aceasta că este gata să ajute la soluţionarea crizei migranţilor ilegali de la graniţa dintre Belarus şi Polonia, a relatat agenţia de presă RIA, care a citat un interviu acordat de liderul de la Kremlin televiziunii de stat, informează Agerpres, care citează Reuters.

"Suntem gata să ajutăm prin toate mijloacele dacă, desigur, depinde ceva de noi", a spus el.

Rusia este un aliat-cheie al Belarusului, despre care Uniunea Europeană afirmă că este responsabilă de transportarea pe calea aerului a mii de migranţi, în marea lor majoritate proveniţi din Orientul Mijlociu, pe care apoi îi obligă să traverseze ilegal graniţa cu Polonia.

Rusia neagă că Moscova sau Minskul ar fi implicate în astfel de acţiuni, aminteşte Reuters, care adaugă că Putin a acuzat Occidentul pentru această criză, făcând aluzie la conflictele din Irak şi Afganistan.

În interviu, Putin a mai declarat că a vorbit de două ori cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko de la izbucnirea crizei migranţilor şi a susţinut că iniţial a aflat despre această criză din presă. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel