Putin s-a adresat noii Dume și a cerut combaterea sărăciei, „principalul inamic” al societății din Rusia

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a îndemnat pe parlamentarii din noua Dumă de Stat (camera inferioară a parlamentului federal), reunită marţi în prima sa sesiune inaugurală, să lupte împotriva sărăciei în Rusia, despre care a spus că este "principalul inamic" cu care se confruntă în prezent naţiunea, potrivit Agerpres, care citează.

"Veniturile mici ale milioanelor noştri de cetăţeni reprezintă principalul inamic al societăţii ruse şi pericolul pentru o dezvoltare stabilă, pentru viitorul demografic al ţării", a declarat Putin într-un discurs susţinut în format de videoconferinţă, adresat deputaţilor noii Dume de Stat, transmis în direct de postul de televiziune public Rossia-24.

În acest context, preşedintele rus a cerut în aceeaşi zi guvernului ca în decurs de o lună să prezinte un pachet de propuneri suplimentare privind măsurile de sprijin social pentru ruşi, iar celor cinci grupuri parlamentare să lucreze împreună pentru a elabora noi legi destinate să asigure creşterea economică.

În Rusia, venitul mediu este de câteva sute de dolari pe lună.

Cei 450 de parlamentari ai Dumei s-au reunit marţi în prima sesiune de la alegeri, desfăşurate în urmă cu mai bine de trei săptămâni şi care au fost umbrite de acuzaţii de fraudă pe scară largă.

Jumătate dintre parlamentarii din Dumă au fost votaţi pentru prima dată



Sesiunea a fost deschisă de Valentina Tereşkova (84 de ani), prima femeie cosmonaut din istorie, în calitate de al doilea deputat cel mai în vârstă în actuala Dumă, căruia, prin tradiţie, i-a revenit onoarea să prezideze sesiunea de inaugurare. Ea i-a adus un elogiu lui Putin, ca garant al stabilităţii.

De altfel, Tereşkova este cea care a făcut propunerea amendării Constituţiei în 2020 pentru eliminarea restricţiei de două mandate prezidenţiale consecutive, ceea ce îi permite lui Vladimir Putin, aflat la al patrulea mandat, să rămână la putere până în 2036, după aprobarea modificărilor constituţionale în cadrul unui referendum desfăşurat în vară anului 2020.

Ea este una dintre puţinele femei din Duma de Stat, care reprezintă doar 16,7% dintre parlamentari, notează dpa.

Printre noii parlamentari figurează celebrităţi, sportivi şi mulţi antreprenori.

Multe personalităţi celebre au fost votate în Dumă, însă au renunţat la mandatele lor, transmiţându-le altor candidaţi, potrivit Meduza.io, un site de ştiri independent.

Potrivit Meduza.io, 88 dintre candidaţii aleşi au refuzat să ocupe un loc în Dumă, între care patru dintre cei cinci care au deschis lista Rusiei Unite, cum ar fi miniştrii de externe şi al apărării, Serghei Lavrov şi Serghei Şoigu.

Astfel, o cincime dintre parlamentarii Dumei nu au fost deloc aleşi, relevă Meduza.io. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel