Putin: Rusia va furniza arme și echipamente militare Serbiei

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Vladimir Putin a dat asigurări că Rusia va dezvolta cooperarea tehnico-militară cu Serbia. Declarațiile au fost făcute în presa sârbă, în contextul unei vizite a președintelui rus la Belgrad.

Președintele Federației Ruse a transmis că Moscova, cunoscând şi înţelegând complexitatea Balcanilor şi istoria regiunii, a privit-o ca pe un spaţiu de cooperare constructivă, adăugând că 'şi astăzi Rusia are mulţi prieteni aici, printre care un loc special îl ocupă partenerul strategic - Serbia'.

În acest context, preşedintele Rusiei a promis că ţara sa va dezvolta cooperarea tehnico-militară cu Serbia.

'De-a lungul anilor, am ajutat la consolidarea capacităţii de apărare a Serbiei: furnizăm arme şi echipamente militare, ajutăm la reparaţii şi modernizare. Vom continua să dezvoltăm cooperarea tehnico-militară', a dat asigurări Putin Belgradului, subliniind că Moscova apreciază angajamentul ferm al conducerii sârbe faţă de politica de menţinere a neutralităţii Serbiei.

Referitor la aspiraţia Serbiei de a se integra în UE, preşedintele rus a declarat că Moscova respectă această dorinţă a Serbiei şi consideră că acest curs al conducerii sârbe nu va fi un obstacol în calea dezvoltării relaţiilor dintre Moscova şi Belgrad.

'Respectăm politica conducerii sârbe de aderare la UE. Spre deosebire de partenerii occidentali, noi nu încercăm să punem Belgradul în faţa unei alegeri artificiale - ori cu Rusia, ori cu Uniunea Europeană', a spus Putin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel