Putin: „Rusia nu are ambiții imperialiste”. Dar președintele rus insista luni întregi înainte de invazie că Rusia „nu va ataca Ucraina”

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Piațeta Regelui Mihai din București, în imediata apropiere a ambasadei Rusiei în România, unde a fost deschisă anul trecut expoziția în aer liber ”Stop the War (in Ukraine)” sau cum a fost numită către organizatori și artiști - „Operațiune Artistică Speci
Piațeta Regelui Mihai din București, în imediata apropiere a ambasadei Rusiei în România, unde a fost deschisă anul trecut expoziția în aer liber ”Stop the War (in Ukraine)” sau cum a fost numită către organizatori și artiști - „Operațiune Artistică Specială”! Foto: Agerpres

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat miercuri că Rusia nu are "ambiții imperiale" și nu intenționează să atace NATO, într-o declarație făcută la peste doi ani de la începerea ofensivei împotriva Ucrainei, relatează Agerpres, care citează AFP.

"Nu căutați ceea ce nu există (...) nu căutați ambițiile noastre imperiale. Ele nu există", a declarat Putin în cadrul unei întâlniri cu agențiile de presă. Acest răspuns a venit în contextul unei întrebări adresate de AFP privind prezența unor drapele ale Rusiei contemporane, Rusiei Imperiale și URSS în fața sediului Gazprom, unde a avut loc întâlnirea.

Cu această ocazie, Putin a criticat Occidentul pentru acuzațiile că Rusia dorește o confruntare militară cu NATO, declarând că trebuie să se pregătească pentru aceasta. "Se spune că Rusia vrea să atace NATO (...) Cine a inventat această absurditate? Prostii", a spus liderul de la Kremlin.

Moscova a negat luni de zile că pregătește o ofensivă militară împotriva Ucrainei, înainte de a lansa în cele din urmă atacul din 24 februarie 2022. Putin a acuzat Occidentul că intenționează să folosească Ucraina pentru a slăbi sau chiar distruge Rusia, notează AFP.

4o

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel