Putin: Rusia le va sparge dinții celor care vor să muște din ea. „Țarul” laudă armele hipersonice și spune că URSS e Rusia istorică

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin.ru
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin.ru

Rusia se confruntă periodic cu tentative ale unora de "a înhăţa" ceva de la ea, însă ea "le va sparge dinţii" tuturor celor care intenţionează să facă aceasta, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei şedinţe a comitetului organizatoric rus "Pobeda", potrivit Agerpres, care citează agenția de presă rusă TASS.

Potrivit lui Putin, unii "se încumetă să afirme public că bogăţiile siberiene aparţin în mod injust unei singure ţări". "Este ciudat să auzi asemenea lucruri, însă ele se fac uneori auzite", a spus el.

"Toţi vor să ne muşte de ceva şi să înhaţe ceva de la noi. Însă, ei trebuie să ştie, cei care intenţionează să facă asta, că noi le vom sparge dinţii tuturor, astfel ca ei să nu mai poată muşca", a subliniat preşedintele Rusiei.

Vladimir Putin este convins că mulţi continuă să pună piedici Federaţiei Ruse, pentru că mulţi oponenţi pur şi simplu nu au nevoie şi se tem de o astfel de ţară. "Indiferent ce am face noi, indiferent cât de tare am dori să le satisfacem poftele celor care încearcă să ne pună piedici, oricum ei vor continua să facă aceasta, pentru că mulţi dintre oponenţii noştri nu au nevoie de o astfel de ţară precum Rusia", a declarat el.

Potrivit lui Putin, unii consideră Rusia prea mare chiar şi după ce ea şi-a pierdut "o bună parte din teritoriile istorice după destrămarea Uniunii Sovietice".

 

Putin: Uniunea Sovietică nu este nimic altceva decât Rusia istorică



"Uniunea Sovietică nu este nimic altceva decât Rusia istorică, doar că ea se numea altfel şi conţinutul ideologic era, desigur, altul, însă din punct de vedere geopolitic aceasta este Rusia istorică", a afirmat preşedintele rus. "Chiar şi după ce o treime din potenţial a fost pierdut, oricum pentru unii Rusia este prea mare", a constatat Putin, dând în acest context un citat din ţarul Alexandru al III-lea al Rusiei: "De imensitatea noastră se tem toţi".

Vladimir Putin a subliniat că Rusia are "cele mai moderne forţe nucleare de descurajare din lume" şi a amintit că Federaţia Rusă s-a dotat cu un nou tip de armă strategică: sistemul de rachete "Avangard" cu rază de acţiune intercontinentală şi care poate dezvolta o viteză hipersonică. El a mai menţionat "noile complexuri aviatice", "navele şi submarinele, cele mai moderne aparate fără pilot".

Cu toate acestea, Vladimir Putin a susţinut că Rusia nu îşi militarizează economia şi că procentul din PIB alocat pentru apărare se reduce în fiecare an.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel