Putin: 'Prin ce sunt rușii mai răi decât polonezii, românii sau ungurii?'

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Vladimir Putin a vorbit cu presa la Vladivostok, unde a participat la summitul în cadrul căruia s-a întâlnit cu Kim Jong Un.

La solicitarea presei, Vladimir Putin a reacţionat și la decretul semnat de el miercuri prin care facilitează acordarea naţionalităţii ruse locuitorilor din regiunile separatiste proruse din estul Ucrainei (Doneţk şi Lugansk), măsură condamnată de către Kiev şi numeroase ţări occidentale.

'Este straniu că această decizie provoacă reacţii negative. Polonia eliberează astfel de paşapoarte pentru polonezi, România pentru români, Ungaria pentru maghiari. Prin ce ruşii sunt mai răi decât polonezii, românii sau ungurii?', s-a întrebat retoric Putin.

'Mai ales că aceşti oameni (n.r. - locuitorii regiunilor separatiste) sunt privaţi de drepturile lor cele mai fundamentale', a adăugat el.

Germania şi Franţa au condamnat joi într-un comunicat decretul lui Putin, apreciind că acesta 'contravine spiritului şi obiectivelor acordurilor de la Minsk'.

De asemenea, Uniunea Europeană a acuzat joi Rusia de 'exacerbarea' tensiunilor cu Kievul, după anunţul că Moscova ar facilita acordarea de paşapoarte ruseşti pentru locuitorii din estul Ucrainei, potrivit unui comunicat. Este vorba de un 'nou atac la suveranitatea Ucrainei din partea Rusiei', a condamnat demersul Kremlinului şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel