Putin merge pe mâna „experților militari” dacă NATO refuză cererile Rusiei, în cel mai tensionat moment de după Războiul Rece

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Președintele Vladimir Putin, cu ocazia Zilei Marinei Federației Ruse. Sursă foto: Kremlin
Președintele Vladimir Putin, cu ocazia Zilei Marinei Federației Ruse. Sursă foto: Kremlin

Preşedintele Vladimir Putin nu a precizat cum va reacţiona Rusia dacă cererile sale de garanţii de securitate din partea NATO cu privire la extinderea Alianţei spre est nu vor fi îndeplinite, transmite Agerpres, care citează DPA.

Răspunsul va depinde "de propunerile pe care mi le prezintă experţii noştri militari", a declarat Putin duminică la televiziunea de stat.

Preşedintele Putin a adăugat că Rusia urmăreşte să obţină un rezultat obligatoriu din punct de vedere juridic în aceste negocieri.

În urmă cu o săptămână, Moscova a înmânat reprezentanţilor NATO şi SUA un proiect de acord prin care se cere încetarea expansiunii spre est a NATO, proces pe care l-a calificat ca fiind o ameninţare la adresa securităţii Rusiei.

Rusia doreşte să obţină, de asemenea, o garanţie categorică că NATO nu va accepta Ucraina ca membru, cerere pe care Alianţa Nord-Atlantică a respins-o în trecut.

Potrivit Moscovei, discuţiile ar urma să aibă loc iniţial cu oficialii americani în luna ianuarie. Joi, preşedintele Putin a declarat că Rusia se aşteaptă la rezultate rapide.

Informaţii despre presupuse pregătiri ale Rusiei pentru o invazie a Ucrainei provoacă îngrijorare internaţională de mai multe săptămâni. Rusia a negat în mod repetat astfel de acuzaţii.

Uniunea Europeană şi NATO au ameninţat Moscova cu consecinţe grave în cazul unei escaladări militare. Rusia a răspuns cu cererea ca NATO să promită că nu se va extinde spre est.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel