Putin: Marina rusă „poate descoperi orice adversar și, în caz de necesitate, îl poate lovi în mod decisiv”

Ionel Copcea |
Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin, participând parada organizată la Sankt Petersburg de Ziua Forțelor Navale. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin, participând parada organizată la Sankt Petersburg de Ziua Forțelor Navale. Sursă foto: Kremlin

Cu ocazia participării la Parada Navală Principală, organizată la Sankt Petersburg de Ziua Forțelor Navale, președintele rus, Vladimir Putin, a scos în evidență capacitatea de luptă a Marinei Federației Ruse.

Pe 25 iulie, când se sărbătorește Ziua Forțelor Navale ale Federației Ruse, Vladimir Putin a sosit la Sankt Petersburg, unde este organizată Parada Navală Principală. La aceasta participă aproximativ 4.000 de militari, peste 50 de nave, vedete și submarine, precum și 48 de avioane și elicoptere ale Aviației Navale.

Înainte de începerea părții principale a spectacolului naval, Vladimir Putin a trecut în revistă trupele din cadrul liniei de paradă a navelor de război, aflate în zona de apă din Golful Finlandei și din rada portului Kronștadt.

“Astăzi, Forțele Navale dispun de tot ce este necesar pentru a garanta apărarea statului nostru și a intereselor naționale. Suntem capabili să detectăm orice inamic subacvatic, de la suprafața apei sau aerian și să-l lovim, dacă este necesar, printr-un atac decisiv”, a menționat șeful statului rus.

În cadrul discursului, președintele rus a scos în evidență că Marina rusă deține nave puternice pentru zona oceanică, precum și submarine nucleare purtătoare de rachete.

‘În arsenalul Rusiei se află și o Aviație navală eficientă, inclusiv cu rază lungă de acțiune, precum și sisteme noi de rachete hipersonice, care nu au analog în lume”, a reamintit acesta, subliniind că prezența navală rusă este asigurată în toate regiunile Oceanului Planetar.

“Atât la latitudinile nordice, cât și la cele sudice se află moștenitorii fideli ai gloriei militare maritime a țării”, a mai declarat Putin în discursul său patriotic și motivant.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel