Putin, la Beijing. Rusia-China, fond de investiții de un miliard de dolari

Ema Apostu |
Data publicării:
vladimir putin
vladimir putin

 Fondul de Investiții Rusia-China (RCIF) și China Chengtong Holdings Group au convenit să înființeze un fond comun de investiții industriale de 1 miliard de dolari, conform organizației RCIF. Anunțul a fost făcut 

Acordul, semnat în timpul vizitei președintelui rus Vladimir Putin la Beijing, are în vedere investiții în diverse sectoare, cu accent pe dezvoltarea infrastructurii industriale, de transport și de turism din Rusia.

Preşedintele rus a fost primit cu onoruri la Beijing, cu ocazia unei vizite oficiale care va continua sâmbăta şi duminică la Qingdao (est) unde va participa la summitul Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS). Reuniunea are loc în acelaşi timp cu summitul G7 din Canada. 

"Această Medalie a prieteniei reprezintă marele respect pe care poporul chinez i-l poartă preşedintelui Putin şi simbolizează prietenia profundă între China şi Rusia", a declarat Xi Jinping, înmânându-i medalia omologului său rus. 

Distincția, acordată foarte rar 

Medalia este acordată cetăţenilor străini "care au adus o contribuţie remarcabilă la procesul de modernizare a Chinei, la promovarea schimburilor şi cooperării între China şi restul lumii şi la menţinerea păcii mondiale", potrivit agenţiei de presă Xinhua. 

"Indiferent de schimbările în situaţia internaţională, China şi Rusia au considerat întotdeauna dezvoltarea relaţiilor lor ca fiind o prioritate", a declarat preşedintele chinez la începutul unei întâlniri bilaterale cu Putin. 

Într-un interviu acordat postului de televiziune chinez CGTN, Putin a lăudat relaţiile cu "bunul său prieten" Xi Jinping, afirmând că acesta din urmă este singurul lider străin cu care şi-a sărbătorit ziua de naştere. 

Xi Jinping "este accesibil şi sincer. Însă este de asemenea o persoană de încredere", a afirmat preşedintele rus, care a asistat apoi la un meci de hochei pe gheaţă împreună cu omologul său în marele oraş portuar Tianjin, la circa o sută de km est de Beijing. 

Mai multe acorduri nucleare au fost semnate cu ocazia vizitei şefului statului rus, inclusiv construirea în China a patru reactoare de către conglomeratul public rus Rosatom. 

La summitul OCS de sâmbătă şi duminică, Xi Jinping şi Vladimir Putin se vor întâlni cu preşedintele iranian Hassan Rohani, în căutarea sprijinului internaţional după decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage Statele Unite din acordul nuclear din 2015 cu Iranul

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel